Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Terrarium dla geona lamparci

sb19
    Guest

Terrarium dla geona lamparci

Witam postanowiłem poprawić wygląd tego starego "terrarium" na dnie jest kilka warstw lecz ostateczną jest kostka kokosowa tych warstw dałem sporo z powodu niezręczności prz wyciąganiu gekona. Spróbujcie teraz jego domek ocenić poniżej daję link do zdjęcia

http://matpanek.w.interia.pl/i.JPG

Acha wymiary tego terrarium to długość 60 cm - 24 - wysokość 32 a poniże daję jeszcze link do poprzdniego wątku

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=5613&t=5613

sb19
    Guest

Re: Terrarium dla geona lamparci

Jutro dam lepszą jakość tego zdjęcia !!

MareQ
    Guest

wszystko pięknie ładnie, tylko że to w dalszym ciągu jest akwarium przerobione na terrarium.
    Napisz jak rozwiązałeś problem wentylacji i ogrzewania.
    Z tego co widze, to maławo kryjówek tam masz, więc też popracuj nad tym.

No i wymiary.
    Dla młodego gekona jest ok, ale jak dorośnie to będziesz musiał pomyśleć o czymś większym.

sb19
    Guest

Wentylacja polega na nie zamykaniu klapki od góry która mieści się na pokrywie. Myślę że jedna kryjówka jedna a porządna mu starczy cały czas tam spędza czas ale postaram się to urozmaicić

sb19
    Guest

Kmieciu
    Guest

oddać koledze aby zachęcić go do hodowli rybek

sb19
    Guest

A tak na serio ??

MareQ
    Guest

słuchaj, pozostawienie otwartej tej klapki w tej pokrywie nie daje Ci zbyt wiele (wiadomo, lepsze to niz nic ale...) Zwroc uwage na to, ze przy takiej wentylacji nie ma odpowiedniej cyrkulacji powietrza. Ciepłe powietrze ucieka górą, a świerze powietrze nie ma którędy dostac sie do wnerza terrarium. Jednym slowem robisz gadowi saune.
    Co do tej kryjowki. Trudno, zeby w niej nie siedzial skoro jest jedna jedyna w calym terra. Powinienes zorganizowac jeszcze ze dwie takie kryjówki.
    A najlepiej pozbadz sie tego 'terrarium' i spraw sobie takie z prawdziwego zdarzenia.

sb19
    Guest

Faktycznie stwierdziłem zamienić się akwarium za terrarium zobaczymy co z Tego wyjdzie

sb19
    Guest

Faktycznie stwierdziłem zamienić się akwarium za terrarium zobaczymy co z Tego wyjdzie

Uprawnienia umieszczania postów