Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Terrarium dla geona lamparci

sb19
    Guest

Re: Terrarium dla geona lamparci

Acha nierozumiem dlaczego kabel grzewczy to porażka 25 W kompletnie niewiem moshe wam chodzi o to śże pogryzie sam niewiem

MareQ
    Guest

chodzi o to, że grzenie 'od spodu' w żaden sposób nie idzie w parze z tym, co w naturze sie dzieje. Jakbyś się czuł jakby Ci podłoga grzała a Ty byś miał tego dosyć, i nie miałbyś możliwości wyłączenia tego? Napewno do bani...
    Ktoś moze zasugerować że w naturze ziemia sie nagrzewa. Zgadza sie. Nagrzewa sie ale od słońca. W terrarium Twoim 'słońcem' jest żarówka, czasami dodatkowo świetlówka UV, i od tej żarówki ew. może sie nagrzać podłoże, ale to wszystko...

FRED17
    Guest

kabel jest ok uzywam go od wielu lat!Ale to akwa musisz przerobić zrób w tej pokrwie wentylatorek od kompa i jakąś karatke!A co do kabla to jest on ok tylko trzeba go umieć uzć i wiedzieć po co on jest

MareQ
    Guest

a skąd wiesz że zwierzakom jest z nim dobrze?

MareQ
    Guest

czy lolek i sb19 to to samo?
    Jeżeli tak, to sam kłucisz sie ze sobą.
    Najpierw prosisz nas żebyśmi Ci doradzili co jeszcze poprawić, a teraz piszesz żebyśmy sie w zadek pocałowali, Ciebie to nie obchodzi co myślimy, zostawiasz tak jak jest. To w takim razie po kiego grzyba żeś smarował takiego posta? Jeżeli wiesz lepiej to po co sie nas pytasz?

lolek
    Guest

Mam jeszcze jedno pytanie czy na powierzchnie można wsypać trociny lub doradzie co wy wkładacie jako nawierzchnię

PaWeL^
    Guest

taaaaaa a gekon to chomik, włoż mu jeszcze te kółeczko w którym sobie moze pobiegac ! trociny nie mogą byc, włóż mu najlepiej kostke kokosową albo gruby żwirek !!

FRED17
    Guest

Ja jako cytuje:nawierzchnię(koniec cytatu) użył bym betonu bądź płyt betonowych!!

mantid
    Guest

Wiem ze o gustach sie nie dyskutuje ale to po prostu tragedia !!! brakuje jeszcze plastikowej paprotki i fioletowego zwirku... i pletwonurka w akwalugu

to co tam jest nie mam nic wspolnego z natrualnym biotopem gekona... kamyki są ostre... kokos z plastiku i do tego jakis kawal kija... Do tego jarzeniówka, kiepska wentlacja i beznadziejne ogrzewanie...

mantid
    Guest

ja jako podloze mam piasek.... foto mojego terrarium jest w opisie gekona lamparciego... staralem sie przynajmniej z grubsza oddac wyglad naturalnego srodowiska...

Uprawnienia umieszczania postów