-
Świerszcze
Hey. Jak często mam karmić mojego gekona świerszczami? Tylko jeżeli ktoś ma napisać zę są opisy to niestety w opisie nie ma o częstotliwości karmienia a o archiwum to nie znalazłem nic o tym.
Pozdrawiam
Sqqter
-
Re: Świerszcze
jak to nieznalazles?! szukaj dobrze ale i tak wyjdzi ena jedno:
- niema regoly kazdy osobnik ma inny apetyt sam ustalisz ile powinnines dawac.
Ale srednio to moj wpierniczal 3-4 swierszcze dziennie ale to tez zalezy od wielkosci swierszcza.
-
Nie ma regóły. Widzisz farmera jadl 3, 4 a moj przy dobrych wiatrach zje 2
-
a mój zazwyczaj je ok 2 a wczoraj zjadł 6 średniej wielkości (nie wiem gdzie mu sie to zmieściło)!!!
-
Ja mam duże terrarium i karmie 1, góra 2 razy w tygodniu. Jak słyszę, że świerszcze już nie grają to dokładam ok. 20 nowych. To wszystko dla 2 szt. prawie dorosłych gekonów. Duże terra powoduje też że żyje własnym życiem. Ostatno zauważyłem, że gdzieś mi się zaczęly wylęgać larwy mączniaka.
Pozdr.
R.
-
Ja mam duże terrarium i karmie 1, góra 2 razy w tygodniu. Jak słyszę, że świerszcze już nie grają to dokładam ok. 20 nowych. To wszystko dla 2 szt. prawie dorosłych gekonów. Duże terra powoduje też że żyje własnym życiem. Ostatno zauważyłem, że gdzieś mi się zaczęly wylęgać larwy mączniaka.
Pozdr.
R.
-
-
Średni przyjmuje się że młody gekon powienien zjadać około 2 świerszczy dziennie!!
-
pamietajcie gekony nigdy się nie przejadają, zjadają tyle ile potrzebują - troszkę inaczej niż ludzie))
Uprawnienia umieszczania postów