Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Świerszcze

sqqter
    Guest

Świerszcze

Hey. Jak często mam karmić mojego gekona świerszczami? Tylko jeżeli ktoś ma napisać zę są opisy to niestety w opisie nie ma o częstotliwości karmienia a o archiwum to nie znalazłem nic o tym.
    Pozdrawiam
    Sqqter

farmer
    Guest

Re: Świerszcze

jak to nieznalazles?! szukaj dobrze ale i tak wyjdzi ena jedno:
    - niema regoly kazdy osobnik ma inny apetyt sam ustalisz ile powinnines dawac.
    Ale srednio to moj wpierniczal 3-4 swierszcze dziennie ale to tez zalezy od wielkosci swierszcza.

Nazar
    Guest

Nie ma regóły. Widzisz farmera jadl 3, 4 a moj przy dobrych wiatrach zje 2

manter
    Guest

a mój zazwyczaj je ok 2 a wczoraj zjadł 6 średniej wielkości (nie wiem gdzie mu sie to zmieściło)!!!

Robert_R
    Guest

Ja mam duże terrarium i karmie 1, góra 2 razy w tygodniu. Jak słyszę, że świerszcze już nie grają to dokładam ok. 20 nowych. To wszystko dla 2 szt. prawie dorosłych gekonów. Duże terra powoduje też że żyje własnym życiem. Ostatno zauważyłem, że gdzieś mi się zaczęly wylęgać larwy mączniaka.

Pozdr.

R.

Robert_R
    Guest

Ja mam duże terrarium i karmie 1, góra 2 razy w tygodniu. Jak słyszę, że świerszcze już nie grają to dokładam ok. 20 nowych. To wszystko dla 2 szt. prawie dorosłych gekonów. Duże terra powoduje też że żyje własnym życiem. Ostatno zauważyłem, że gdzieś mi się zaczęly wylęgać larwy mączniaka.

Pozdr.

R.

sqqter
    Guest

Dzięki za odpowiedzi. (:

FRED17
    Guest

Średni przyjmuje się że młody gekon powienien zjadać około 2 świerszczy dziennie!!

Karolina1
    Guest

pamietajcie gekony nigdy się nie przejadają, zjadają tyle ile potrzebują - troszkę inaczej niż ludzie))

Uprawnienia umieszczania postów