Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ANIMALS - Geant Zabrze (Platan)

ANIMALS - Geant Zabrze (Platan)

Byłem dziś w sklepie zoologicznym ANIMALS w pasużu Geant`a w Zabrzu. Z rachunku wynika że to sklep państwa Plucików. Ogólnie OK. Większość zwierząt dobrze podpisana, warunki dobre jak na sklepowe, przystępne ceny i obsługa nie wzięta z ulicy. Tylko pare rzeczy bym zmienił. Dodać łaciny do gadów (chyba tylko anolisy miały), dwa wyrośnięte toke siedzą w ciasnym terra bez kryjówek, bazyliszkom i kameleonowi z racji wrażliwości na stres dobrze by było dać jakieś roslinki wśród których mogłyby się ukryć, połowa patyczaków nie żyje bo liście są totalnie suche i przede wszystkim: dwie biedne lotopałanki siedzą w sporej klatce na środku sklepu bez żadnych kryjówek! Te zwierzaki są bardzo delikatne na stres, głos, zapach. Wszyscy tam podłazą i wtykają im paluchy a biedaki siedzą na siatce i się trzęsą. Powiedziałem jednej miłej pani z obsługi że powinni dać im budke a ona na to: "Też o tym myślałam ale wtedy ich nie będzie widać". No ludzie.... to jak je ma być widać to moze lepiej od razu wypchać i postawić na ladzie, przynajmniej sie biedaki trzęsły ze starchu nie będą.... Poza tym sklep naprawde warty polecenia.

Re: ANIMALS - Geant Zabrze (Platan)

zazwyczaj nie dawaja kryjówek żeby było je widać i żeby jakieś dziecko bogatego bisnemena sie napaliło na zwierzatko i oczywiście je kupiło. W kerfurze(:-)) w Bytomiu, na pasazu też jest zoologiczny, był tam kędzierzawy ok8 wylinki za 120zł! miał tam kryjówke, cały czas w niej siedział i jak byłem tam nastepnym razem to już kryjówki nie było bo przez nią nie było widać pająka

Dodi
    Guest

Właściwy regał terarrystyczny mamy do odbioru koło środy, tak że ten jeśli pozostanie będzie tylko na małe gady typu anolisy czy gekoniki .(takie wyrośnięte toke dostaną iiny zbiornik). Ostateczny kształt ma tylko regał z pająkami i skorpionami. Inny lokator jest też przewidziany do terarrium na dużę gady przy szybie wystawowej(obecnie waran nilowy ) docelowo duży żółw jaszczurowaty .
    Lotopałanki wieczorem miały już kawałek kory pod który mogą się schować.Pozatym są oswojone i same wychodzą mi na rękę jak otwieram klatkę, chyba że stres wywołuje taka masa ludzi chętnych do głaskania naraz.Pomyślę o ustawieniu klatki poza zasięgiem ludzkich łapek.
    Jeszcze słowo do nokega .Dzieci bogatych biznesmenów też mogą sobie coś hodowac może bedą przez to wrażliwsze .
    Dziękuję za uwagi . Pozdrawiam no i oczywiście zapraszam !

Ciesze sie że jest reakcja :-) Po prostu te letopoałanki to naprawde łatwo stresujące się zwierzaki i szkoda mi ich było ale jak już mówiłęm sklep est OK

trzeba sie tam wybrac kiedyś na zawiady:-)

Ludzie umiecie tylko krytykować a może byście się sami wzieli za tak trudny biznes, pozatym ja bym dał troszke czasu Witkowi i jego miłej Żonie na rozkręcenie tego sklepu i poprawe ewentualnych błędów. Polecam każdemu kontakt z tak profesjonalnymi ludźmi jakimi są państwo Plucik, są wzorem dla każdego tego typu sprzedawcy (nie wpychają towaru aby się tylko nachapać kasy lecz profesjonalnie doradzą co kupić).

PaWeL^
    Guest

czesc

ja qpowalem u państwa Plucik P.Imperatora w wakacje no i jestem zadowolony z niego :] w sklepie nie bylem jeszcze..... ale gdy bylem po imperatorka widzialem w jakich warunkach są trzymane zwierzaki i ..... bylem pozytywnie zaskoczony :] )

Jakby niektórzy ludzie co przychodzą do sklepu nie byli DEBILAMI do potęgi n-tej, można by wielie fajnych rzeczy zrobić. A jak przychodzi gościu narąbany, najpierw bierze faunaboxa postawionego na półce z pająkiem i nim trzęcie (jak kubusiem przed otwarciem) a potem otwiera terra z kameleonem i wkłada tam rękę, to pierwszy raz sie na kogoś postawiłem (1,5 razy wiekszy odemnie) i powiedziałem żeby wypierd... z tego sklepu. W sumie to był najbardziej wnerwiający gościu. Kupe ludzi naprawde fajnych przewija sie przez sklep, najczęściej niestety żeby sobie pozwiedziać "zoo za frajer". A właśnie regulaminowo (prawdopodobnie) mamy tylko 1 godzine przed otwarciem i 1 godzine po zamknięciu sklepu. Oczywiście żę jak ktoś ma sklep z zegarkami to mu czasu starczy, ale my zanim umyjemy obpalcowane szyby terrariów i akwariów musielibyśmy kończyć. No ale nie ma źle :-).

Ja także uważam, że firma państwa Plucików jest OK. Kupowałem kilka zwierząt w firmie, zawsze profesjonalne podejście do kupującego, pełna pomoc. Gdyby wszyscy byli tacy to byłoby super. Pozdrawiam i życzę właścicielom firmy ANIMALS wielu sukcesów, takich jak otwarcie sklepu detalicznego w Zabrzu. Dipsy z Bytomia.

Gratulacje gratulacje
    Więcej Waszych sklepów - większa edukacja
    Szkoda tylko, że nieda się Was sklonować
    Powodzenia. Trzymam kciuki
    Piotr M.

Uprawnienia umieszczania postów