Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jak go złapać:)

furu
    Guest

Jak go złapać:)

Cześć.
    Jakiś czas temu zaprzyjaźnilismy sie z moim gekonkiem.
    Mam tu na myśli fakt, że zamiast atakowac moją ręke kiedy jest w terra nabrał zaufania, polizał i wszedł w otwartą dłoń.
    Problem jest teraz innego typu
    On poprostu uwielbia wyłazić z terrarium.
    Całe wieczory spędza na lizaniu, wypychaniu, drapaniu, a nawet napieraniu głową na szybę...A gdy tylko otworze drzwiczki już chce dać drapaka
    Mam więc pytanie, jak jest u was?
    Czy często wyciągacie gadziny z terrarium?
    A jeśli tak, to jak A dokładnie co z nimi wtedy robicie? No nie wiem... puszczacie po podłodze, kładziecie na stól a może pokazujecie psu? ( to ostatnie to oczywiście żart)
    Obawiam się, że nie potrafie odpowiednio złapać gekonka, włazi mi naprzykład na plecy, i za cholere nie chce do terrarium, nie wiem wtedy jak go skutecznie złapać tak żeby mu nie robić krzywdy a bezpiecznie odtransportować go do domku.
    Pozdrawiam.

MareQ
    Guest

Re: Jak go złapać:)

Powiem Ci tylko, że moja samiczka codziennie jest na spacerku Sama mi włazi na ręke. Łazi sobie po mnie, czasami zejdzie po ręce na biurko, wtedy go pilnuje żeby mi gdzieś nie zwiał

Nazer
    Guest

Moj gekon az takim zapalonym turysta nie byl, zadko go wyciagalem z terrarium, ale nie byl agresywna pozwalal wziasc sie za reke sam czasem wchodzil.
    Jak go zlapac? Najlepiej podlozyc mu reke pod pyszczek i poczekac az wejdzie na dlon, a jak bedzie sie ociagal to d ruga reka lekko go do tego zmusic ( dac mu klapsa, zart).
    To ze lubi po tobie chodzic wynika z tego ze ma cie za cieply kamien na ktorym sie wygrzewa.
    A jesli chodzi o mnie to dosc zadko wyciagam swoje gady, staram sie nie stresowac ich za czesto, zazwyczaj zyja swoim zyciem a ingerencja z mojej strony ogranicza sie do tej koniecznej czyli do obserwacji stanu zdrowie, usuwaniu nieczystosci itp.

Morelia spilota variegata 1.0
    Iguana iguana rhinolopha 0.0.1

QBEUSZ
    Guest

widze ze ty masz fajnie twoj chce wchodzic moj to tylko 2 razy sam wszedl a mam go juz od jakiegos miesiaca ale pewnie dla tego bo byl glodny:/czasami to go musze popychac zeby na reke wszedl ale nigdy nie lapie, jak ktos wie jak lepiej oswoic geka niech napsize dzieki pozdro for all

Uprawnienia umieszczania postów