Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: ruch ruch ruch :)

Mieszany widok

saya
    Guest

ruch ruch ruch :)

czesc
    zauwazylam ze moj gekonik troszke przytyl,
    a jego tryb zycia przypomina tryb leniwca.
    w dzien spi, w nocy idzie na polowanie jak
    juz zlapie swierszcza to natychmiast dalej
    sie kladzie i idzie spac.
    jak zapewnic gekonikowi ruch ?
    przeciez to nie mysz zeby wsadzic mu
    kolko do biegania skalki sa, lazi po nich
    ale nie zawsze...
    czy gekonik moze zapchac sie grubszym zwirkiem?
    czy to nie jest tak ze taki pylek zapycha, a jak
    zwirek jest wystarczajaco gruby to przechodzi
    przez uklad pokarmowy?
    oszalalam przez to podloze.
    saya

MareQ
    Guest

Re: ruch ruch ruch :)

hehe, jak zobaczyłem temat posta to pomyślałem najpierw że chodzi Ci o 'ruch ruch' w troche innym znaczeniu :P ale pomińmy to
    To że gekon jest leniwy to norma. U mnie jest to samo, jakby robił łaske że wogóle jest :P
    A co do tego podłoża Twojego nieszczęsnego, to uważaj, bo jeżeli coś mu sie mieści do pyska to jest to potencjalne żarcie. Jakby taki żwirek zjadł to nie wiem co by to było. W dalszym ciągu będę próbował Cie przekonać do zmiany podłoża na chips kokosowy Wiem że nie jest zbyt piękny, ale mysle że zdrowie i bezpieczeństwo zwierzaczka przede wszystkim Jak już będzie duzy to wtedy możesz dać mu na podłoże co zechcesz, ale narazie musisz być ostrożna.

AndyRodick
    Guest

Według mnie może mieć to też związek z naświetlaniem UV, być może zaczyna miec początki krzywicy , jak stosujesz Uv to nie musisz sie martwic ale jak nie stosujesz to może nad tym pomyśl

ziomalka_puma
    Guest

heh u mojego gekonika to zależy od nastroju raz buszuje po calym terra a na drugi dzień sie prawie nie rusza i nie wychodzi ze swojej kryjówki... Heh z gekami jak z ludźmi może też maja dobry lub zły humor :P :P :P

klo85
    Guest

yyyy gekony nie potrzebują naswietlania wystarczą witaminy i wapno owszem nie zaszkodzi im ale niema najmniejszej potrzby naswietlania geków!!! gady to gady cały w nich urok ze tylko czasami możemy opserwować jak buszuja po terra a tak to zazwyczaj siedzą gdzieś ukryte. bo to nie chomiki :P

Uprawnienia umieszczania postów