Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: czy to jest normalne?? chociarz wątpie!!

Mieszany widok

matka__
    Guest

czy to jest normalne?? chociarz wątpie!!

Muj problem polega na tym, że moja samica składa średnio co 15 dni po 2 jaja!!!!!!!! i tak bez pszerwy!!!! A w różnych opisach jest napisane, że składa 1-2 jaja co miesiąc- dwa. A moja jest istną fabryką. Czy to jej nie zaszkodzi??!!!?!??!?!?! J czym to jest spowodowane?!?!?!?!?!

Daro lamparci
    Guest

Re: czy to jest normalne?? chociarz wątpie!!

Mi ostatnio też złożyła 2 jaja ale mineło juz ze 2 tygonie i nic ale jak tak dalej pójdzie to ci padnie biedaczka z wyczerpania. Składanie jaj jest dosc wyczerpujace i jak bedzie tak nonstop to robić to na bank długo ci niepociągnie. Najlepiej przenieś samca do oddzielnego terra albo przedziel terra.

MataManX
    Guest

Taki tryb życia może doprowadzić do jej wyczerpania i dużego zubożenia i braków witamin oraz mikroelementów w jej organiźmie staraj sie ją odizolować od samca jak to możliwe a puki co wzmacniaj ją witaminami i podawaj duzo wapnia

FRED17
    Guest

Już w sumie sie skończył okres godowy lampartów moje juz niekopulują samica miałą 8 jajek i już spokuj!

matka__
    Guest

a u mnie wczoraj samiec znowu gniutł samice i chyba muszę je odzielić od siebie, bo inaczej to mi smica z wycieńczenia padnie!!

Obcy
    Guest

to kup jeszcze jedną samice

Uprawnienia umieszczania postów