-
Wazne pytanie
mam pytanko czy jest jakis sposob (np czy wet ma jakies inne sposoby)na sprawdzenie czy gekon ma jeszcze jajeczka nicieni oprocz badania kału?
-
Re: Wazne pytanie
Ja dzis byłem z samicami bo niewiedziałem która zniosła jajka, lekarz wzioł pokolei do reki i macal je po brzuch robił to dosyć mocno i powiedział mi która jeszcze nosi jajka a która juz zniosła. Więc możesz przejść sie do weta.
-
jest puzno wiec moze niedoczytales, niechodzi mi o gekonie jajeczka
tylko o jajeczka nicieni (pasozyty), niedawno mial muj gek jajeczka nicieni i leczylam go Pyrantellum ale po drugiej dawce jakis tydzien temu gek tylko raz zrobil kupke, czasem cos przegryzie ale zadko, niezapchal sie bo jest w faunaboxsie ma kryjowke, temp ok, wilgot ok, woda jest pojemnik z wapnem jest wczoraj byla wylinka.....niehudnie....jest ruchliwy wiec niewiem dlaczego nierobi kupki... amusze jesce 2 zebrac zeby dac do badania..........tak na moje oko na 90% wydaje mi sie ze juz niema nicieni bo wylinka ladnie zeszla a podobno nicienie powoduja problemy z wylinka poprzednia wylinka niechciala "sama" zejsc musialam gekowi pomoc,,,...itak sobie mysle ze tych kupek to sie moge niedoczekac .....wiec moze jakos wet sposobami weterynaryjnymi na miejscu jakos zbada czy gek ma jesce nicienie czy nie. .....ale sie wygadalam.....
-
chyba tylko badanie kalu na pasozyty
-
-
-
nie nic nic...to może ja juz się na tym forum nie będę udzielał.....chociaż na terrarysta.kom.pl z testu na temat lamparta miałem duża ilośc punktów..
-
ogolnie to chodzi o gruboogonowego ale poniewaz ma podobna hodowle to tu to zamiescilam
-
nonsens nieee amoze nosense,albo nonsense czy raczej nonsens chyba jednak nosens;]
Uprawnienia umieszczania postów