-
inne objawy wylinki
Witam.
Od niedawna mam u siebie w domku slicznego lamparta.
Jednak chcialbym ustrzec sie przykrych zdarzen w stylu odpadniecia palcow etc...
Wiec mam do was kilka pytan:
- czy oprocz tego ze jest szary sa jeszcze jakies inne objawy zblizania sie wylinki?
- czy jesli w terra wloze zgodnie z tym co napisane jest w faq pojemnik z mokrym torfem nie zalegna sie w nim mlode swierszcze?
- czy moze ktos z was moglby mi podeslac fotki z wylnki lampartow : furu@ds.art.pl
- gdzies na forum wyczytalem, iz jesli by uzywac uv to najwyzej reptli go 2,0 poniewaz promnienie nie moga byc za silne. Natomiast w Faq jest napisane, ze sie kompletnie nie nadaje a ja juz ja kupilem ;/ jak jest w rzeczywistosci?
Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
-
Re: inne objawy wylinki
1.jest osowiały i nie je (może troszke)
2. jeśli w terrarium są dorosłe świerszcze i moją troche swojego jedzenia to powinny, ale gek i tak je wcześniej zje więc chyba nic z tego
3.nie mam
4. Repti Glo 2.0 jest za slaba i nie wiem kto ci takie głupoty mówil że (najwyżej!!!)repti glo 2.0. Najwyżej to 5.0 i ja taka sobie właśnie kupuję.
-
cze furu.Jesli chodzi o inne objawy wylinki to moze to byc spadek apetytu.Swierszcze te niezjedzone musza byc usuwane,gdyz moga pokaleczyc geka,w ten sposob nie zalegna Ci sie swierszcze.Ja spryskuje terrarium przed wylinka i nie mam problemu z odchodzeniem skory.Swietlowka 2% UVB wedlug mnie nadaje sie dla nocnych,sam mam zamiar taka zakupic zeby poprawic byt zwierzakom.pozdro
PS. widze team drugstore;]
-
nosens: czas odpoczac od imprez a terrarystyka jest w tym nieoceniona
-
Wg. mnie Repti Glo 2.0 sie nadaje. Jest polecana przez producenta wlasnie dla gekonow lamparcich i chyba nie bez przyczyny. Co do zdjęc wylinki, to nie mam takowych, poniewaz gekon linieje 5min, zjadając w miedzyczasie starą skóre. Jezleli wlozysz pojemnik z mokrym torfem i wpuscisz tam ciezarną samiece swierszcza, to sie zalęgną swierszcze.
-
Z tego co pamietam, to na www.gekony.prv.pl jest galeria Mgd_a ze zdjeciami z wylinki.
Pozdrawiam,
Piotrek
Uprawnienia umieszczania postów