Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Robie terra. Kilka pytań.

black_jack
    Guest

Robie terra. Kilka pytań.

Witam,

Jak w temacie, zamierzam zrobić terrarium (ok 80 50 40) takie jak jest do kupienia w zoologiku. I odnośnie tego mam kilka pytań:

1) Jak zamocować drzwi suwane w terrarium?

2) Jakiej wielkości zrobić otwory wentylacyjne? (wiem, że z przodu i u góry... )

3) ile cm od dołu(np półki) dać tą wentylację?

4) Jak długie dać to szkło pod wentylacją?

Mam nadzieję, że zrozumieliście moje pytania. Z góry BARDZO dziękuje za wszystkie(mądre i sensowne) odpowiedzi

Podrawiam,

black_jack

farmer
    Guest

Re: Robie terra. Kilka pytań.

black_jack napisał(a):

> 1) Jak zamocować drzwi suwane w terrarium?

jesli dobrze zrozumialem, to na prowadnicach dostepnych w www.biofil.pl i w sklepach, marketach w stylu castoramy

> 2) Jakiej wielkości zrobić otwory wentylacyjne? (wiem, że z
    > przodu i u góry... )

najlepiej to przez cala dlugosc terra a szerokosc ok 4,5 cm. Skoro wiesz jakie jest w zoologiku to powinnienes wiedziec

ostatnich dwuch pytan nie domyslam sie o co ci chodizlo moze ktos inny bedzie wiedzial

gekon13
    Guest

ale on sie pyta na jakiej wysokości ma byc wentylacja z przodu!!!!

Hari
    Guest

Jezeli widziales te terraria w sklepach zoologicznych, to zrob podobne wymiary na cokół i wentylacje (mozesz dac szerszą o cm) i bedzie dobrze.
    Co do mocowania szyb na proadnicach:
    Górna prowadnica musi być wyzsza niz dolna, a szyba przycięta tak, zeby weszla, ale nie wypadla. CHodzi o to, ze najpierw wsadzasz szybe w górną prowadnice, tak zeby w niej sie schowala na tyle aby dalo sie ją wsadzic w dolną. Pozniej szyba opada i jezeli nie jest za bardzo przycięta to sie trzyma. Te szyby nie sa na styk, W górnej prowadnicy jest luz.

black_jack
    Guest

Dziękuje bardzo

Nazar
    Guest

tu masz przyklad terra zrobionego moja reka o takich samych wymiarach jak Twoje

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6501&t=6501

black_jack
    Guest

Fajna fotka, ale niezbty dokładna... Mi chodzi raczej o sama budowę, nie wystruj

Uprawnienia umieszczania postów