-
Faunabox dla gekona
Witam wszytkich mam jedno pytanie czy można trzymać gekona lamparciego w dużym faunaboxsie. z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Re: Faunabox dla gekona
chyba tak ale musiałby być dosyć duży
-
musisz w boxie wywiercic dziurki wentylacyjne na ktoryms w bokow, aby byl swobodniejszy przeplyw powietrza. potem zainstalowac zrecznie ogzrewanie, tak, zeby bylo wewnatrz pojemnika. pamietaj, ze faunaboxy dla takich zwierzat sa nie praktyczne, gekon bedzie sie bal twojej reki wyciaganej od gory, a i wszelkie operacje w takim pojemniku beda niewygodne i utrudnione. poza tym odpowiedni duzy faunabox kosztujen srednio 40-60zł, a za tyle samo mozesz miec terrarium z osb takiej samej wielkosci (chocby uzywane) i bedzie to o wiele lepsze dla gada jak i ciebie.
-
ja czytałem i terrarium na psrzedaż są dużo drosze np. widziałem z wyposażeniem za 560zł albo bez wyoposażenia 200zł a za 60 zł jeszcze nie widziałem
-
TO sie zdecyduj stary Jak sie chce miec zwierzaka to trzeba mu zapewnic warunki ktore wiaza sie z kosztami. Jak go masz trzymac jak w karcerze to lepiej sobie daj spokoj z gekonem.
-
nie można trzymać gekona lamparciego w faunaboxie. Gady na dłuższą mete trzymamy w terrarium!
-
Nazar dobrze napisal jezeli nie stac cie na terrarium i nie chce ci sie zrobic bo jak bys sobie zrobil to cie wyjdzie kolo 100zl. TO NIE MĘCZ zwierzaka w faunaboxie!!
-
ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI !!!!! ONE TEŻ CZUJĄ !!!
-
na swoich kosztach ja robie terra, i zaplace tylko a szyby i prowadnice, poszukaj, mzoe znajomy ma odstapic jakies OSB, wtedy placisz za terra swoim trudem (jak sam zrobisz lepiej wyglada) , i za szyby, ale szyby tez mozesz pokombinowac i gdzies dostac =] a faunabox oprocz tego ze niepraktyczny, porysuje sie i bedize brzydki, to jest do transportowania zwierząt, hodowania mlodych, jako sterylne itp. a nie jako zbiornik docelowy
-
Dobra dobra nie musicie już tak na mnie naskakiwać tylko chciałem sie dowiedzieć ale i tak bym se kupił terrarium ale narazie nie mam kasy ale w przyszłości i dzięki za odpowiedzi
Uprawnienia umieszczania postów