-
jaja pod ziemią :(
czesc moja samiczka złozyła dziś w nocy jaja niestety jedno tak w 70% jest przysypane ziemią czy to moze wpłynąć niekorzystnie na rozój malca?
-
-
Re: jaja pod ziemią :(
Stary to chyba dobrze ze je zasypala niekorzystnie moze wplynac to ze tego drugiego nie przysypala bo mogla byc za niska temperatura i wilgotnowsc!!
-
ja mam jeszcze pytanie czy należy jajka odkopać?? Czy młady gekon wykluwając się pod ziemią sam to zrobi??
-
i jeszcze jedna sprawa zrobiłyem inkubator ale miseczka z ziemią i z jajkami dryfuje sobie na widze nie usztwiniałem je moge tak zostawić czy poprawić?
dzieki za posty
-
jajek nie ruszaj !!!1 nie wolno bo embrion obumiera
samica ukłąda tak jajko ze gekonik mały bez problemu z niego wyjdzie
skoro mówią tu ze nie szkodzi ze jajko jest zasłoniete wiec wydaje mi sie ze nie ma sie czym przejomwać
-
ale moje są całkowicie zakopane w sumie to nawet ich na oczy nie widziałem bo ich nie odkopywałem tylko przełożyłem pojemnik do inkubatora i czekam nawet nie wiem czy jest na co
więc??
-
a napewno tam sa??
-
Jak chcesz sie dowiedziec to bez broblemu mozesz je delikatnie odkopac nawet mozesz je sobie wziasc i zobaczyc tylkozeby nie obrucic ich w zadna strone chodzi o to zeby "gora" zawsze byla na "gorze".A jak nie chcesz to nie musisz ich odkopywac tylko utrzymuj temp. i wilgotnosc!! Powodzenia
-
Tak bo samica się zachowywała w sposób który wskazywał że złożyła jajka :
przyesypała cały piach w tera na jedno miejsce
dzień wcześniej widziałem jak w tym pijemniku były dwa wykopane dołki
Uprawnienia umieszczania postów