-
Gekon - co sie dzieje ;(
HEJ !!!
Dzisiaj rano oświeciłem terrarium dla mojego gekona . Patrze a on nic sobie nie robi (zawsze otwierał oczy i szedł do kryjówki) jego tylnie nogi są powykrzywiane ... leży w takiej pozycji chyba jush 30 min. i nic !!! Co robić ?!
-
Re: Gekon - co sie dzieje ;(
mój samiec często leży w różnych pozycjach i jest cały i zdrowy może poprostu sie przyzwyczaił mój już sobie nic nie robi z takich rzeczy jak świecenie światła
-
co masz na myśli mówiąc 'powykrzywiane'? Ogólnie gekon śpi jak trendowaty :P z nogami powyciąganymi w przerożnych kierunkach, więc to normalka. Gorzej jak okaże sie że ma problemy z chodzeniem. Moja sugestia jest taka żebyś wziął i wprawił go w ruch. Wtedy sie przekonasz co jest co.
A że nie reaguje na światło to chyba nic strasznego. Mój czasami nawet nic sobie nie robi jak wode wymianiam. Otworzy czasami tylko jedno oko i śpi dalej :P
-
Wiesz gekony jak spia to w wielu pozycjach z nogami powykrzywianymi w takie kierunki ze sie w pale niemiesci a moj to kiedys jak kupilem to zwiewal az sie palilo jak zmienialem zarowke a teraz to spi albo popatrzy i idzie spac i chowa sie po 30 min jak mu sie znudzi byc na (sloncu)
-
ile latek ma gekon?? jeśli jest młody to moze mieć krzywice ale to nie przychodzi z dnia na dzień dukup mu samice to sie rozrysza
Uprawnienia umieszczania postów