Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czy gekon moze sie przejesc ????

QBEUSZ
    Guest

czy gekon moze sie przejesc ????

w sumie dziwna sprawa bo na poczatku jak go mialem to jadl 5 czasem 7 swierszczy teraz tzn wczoraj zjadl 4 juz mu sie nie chcialo dalem jeszcze 2 na noc ale rano biegaja dalej, w sumie pod wieczor jednego troche scignal ale tylko go polizal : /

MareQ
    Guest

Re: czy gekon moze sie przejesc ????

moim zdaniem przesada z tymi 7 świerszczami. Ja swoim daje dwa dziennie, i to też nie zawsze i bardzo ładnie rosną. Jak mu dajesz tyle świerszczów na raz to nie dziw sie że będzie odmawiał jedzenia co jakiś czas. Moim zdaniem powinieneś zdecydowanie uszczuplić gadowi tą diete.

misiekrzysiek12
    Guest

mi też sie wydaje że trochę pszesadzasz 2 dziennie powinny wystarzczyć mu powinneść to zmiennić ale jeżeli mocno chcesz to później nie dziw się że nie chce jeść

QBEUSZ
    Guest

ej no looz nie najezdzajcie na mnie mi mowili ze jak chce jesc to zeby mu dawac ale na pewno mu skroce ta masakryczna :P diete THX pozdro

MareQ
    Guest

QBEUSZ, nie najeżdżamy na Ciebie. Przecież nie jesteśmy tutaj po to żeby wzajemnie sie ktytykować, tylko po to żeby sobie pomagać

metoda7
    Guest

Witam! Ja miałem podobny problem! Gdy kupiłem lamparta to jadł dwa świerszcze dziennie, a teraz je dwa na tydzień ale i tak wygląda solidnie!!!! W sklepach te gekony są poprostu chude, a mój powiedziałbym, że jest tłuściochem!!!
    POZDRAWIAM

QBEUSZ
    Guest

oks dzieki za wszystki odpowiedzi troche mu ogranicze to obrzarstwo aha i tylko powiedzcie kiedy bedzie nastepna gielda w swietochlowicach musze na nia pojechac

FRED17
    Guest

Jeśli chodzi o twojego geka QBEUSZ to dobże że na poczatek dałes mu sie najeśc teraz zmniejsz djete , ale na poczatku sam widziałeś że atakował wszystko co si rusza!!:]Był bardzo głodny więc nakarmienie go do syta na poczatek to dobry sposób na ustabilizowanie żywienia aby móc potem dawać mu mniej !

vida
    Guest

To może ja podsumuję ta waszą dyskusję Lamparty są jednymi z niewielu gadów które potrafią kontrolować swoją przemianę materii i doskonale wiedzą ile powinny zjęść nie możemy tu mówić o żadnym obżarstwie czy diecie. Ja również co drugi dzień wrzucam ok 10 świerszczy dla 2 geków i zdarza sie że od razu wszystkie są zjedzone a zdarza się że nie. Moja samica pewnego dnia zjadła np. 2 oseski i na koniec 2 świerszcze-dore prawda? Nie przejmujmy się zatem kiedy geki jedzą dużo(w ogonie są zapasy-dlatego im więcej jedzą tym ogon jest grubszy) Martwić się możemy dopiero wtedy gdy przez ok 2 tygodnie gek nie je a i to się zdarza - naprawdę źle sie dzieje dopiero wtedy gdy zauważymy wyraźnie chudnący ogon!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów