Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ile śiwerszczy

piotrek
    Guest

Ile śiwerszczy

Mam samicę jest sama najprawdopodobniej w ciązy (przyczyna rozdzielania od samca patrz post http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=4485&t=4485).Już raz złożyła jajka- zapadły się. Miałem małą hodowlę która starczała na moje potrzeby- teraz jest już praktycznie na wymarciu- poprostu przejada mi ją. Potrafi zjeść 7 świerszczy na 1 dziń. Wkładam je do tera a one znikają jak kamfora.
    Więc ile tak ona może jeśc tych świerszczy, bo wygląda jakby nie miała zamiaru przestać.

piotrek
    Guest

Re: Ile śiwerszczy

jeszcze jedno może w ramach urozmaicenia diety dałbym jej oseska mysiego??
    tylko gdzie takie można dostać w Gliwicach??

Hari
    Guest

Kiedy jaszczurka duzo je to tylko dobrze o niej swiadczy i powinno cieszyc kazdego terraryste Nie zaluj jej swierszczy, tymbardziej ze jest w ciazy (chyba ze stanie sie tlusta, to mozna zafundowac je glodowke)

piotrek
    Guest

Mnie to cieszy ale żeby nie przedobżyć.
    A słowo tłusta raczej ciężko będzie odnieść do gekonicy w ciąży, bo kiedy ona będzie tłusta a kiedy dobrze zbudowana.

MareQ
    Guest

pamiętaj, żeby nie wżucać jej podstawowych świerszczy. Ulepszaj je o całą mase witamin, wapnia, bo to jest jej teraz najbardziej potrzebne. A tym, że je jak szalona to powinieneś się szczycić a nie martwić. Chociaż co jakiś czas mógłbyś jej dać troche mniej żarcia, tak dla zasady

piotrek
    Guest

ładuję na nie witaminy, dodatkowo w tera stoi miseczka z dużą ilością sepi + odrobina witamin- taka mieszanka

Uprawnienia umieszczania postów