Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: .::Jaka naj mocniejsza żarówka może być u geka !!::.

Mieszany widok

Matmike
    Guest

.::Jaka naj mocniejsza żarówka może być u geka !!::.

Witam !!
    Zastanawiam się jaka moc żarówki może być naj więkasz dla geka !!?? Czy może być 40 watowa ??

Pozdrawiam !!

Michał Solarz .::Matimike::.

Hari
    Guest

Re: .::Jaka naj mocniejsza żarówka może być u geka !!::.

Wszystko zalezy od tego jakie masz terraium, jaką masz temperature w domu, jakiego typu jest to zarowka oraz czy dzienna czy nocna.
    Jezeli chodzi Ci o lustrzanke to 40W powinna sia nadawac. Sam zobaczysz.

Kromms
    Guest

hej ja mam terrarium 50/30/34 i żarówke mam 40W ale nie lustrzanke tylko zwykłą czerwoną.... TO SOBIE PORÓWNAJ....

MareQ
    Guest

ja sobie tak porównuje teraz. Mam terra 90/50/50 i w nim żarówke lustrzanke 40W. Temperatura w środku jest niemalże idealna dla lamparta. Są mniejsca cieplejsze i chłodniejsze. I tak sie zastanawiam, czy Ty w terra 50/30/34 mając 40W żarówke nie przesadziłeś lekko... Wogóle to uważam że takie terra jest lekko za małe dla lamparta :/ Chyba że jest mały a to nie jest jego docelowe terra to zwracam honor

Matmike, wszystko zależy, tak jak Hari Ci napisał, od wielu czynników z których najważniejszym jest wielkość terrarium i ogólna panująca temperatura w Twoim pokoju. Więc jeżeli nam napiszesz jakie duże masz to terrarium to wtedy możemy Ci coś poradzić

Kromms
    Guest

MareQ gekon jest młody. niżej jest moj post dotyczący właśnie terra.... w tym tygodniu robie inne terra dla geka. aha ta żarówka 40W moją jest o wiele słabsza niż lustrzanka. lustrzanka skupia promienie w koncie 45 stopni a moja idzie ostro na całe 360 wiec jest roznica..... twoja daje o wiele wiecej ciepła.. u mnie w terra jest idealna temperatura........ POZDRAWIAM

MareQ
    Guest

jeżeli tak to oki

Nook
    Guest

ja z innej beczki - kolego pisałem juz dwa razy na priv, nie odpisales wiec pisze OSTATNI raz na forum zebys wywalil te glupoty z sygnaturki, pozatym max wierszy to 5 [nie czytales opisów pół przy rejestrtacji] pozatym przecyztaj zasady na forum.

pozatym pomyśl chwilkę przed zadaniem pytania, poszukaj w archiwum moze podobne pytanie już padło [zastanawiam się moze są jakieś programy do obliczania temperatury w terrarium podajac moc zarowki i wielkosc zbiornika haha].

Uprawnienia umieszczania postów