Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: co dla gekona

Mieszany widok

rybka77
    Guest

co dla gekona

witam, jestem w temacie kompletnie zielona
    proszę o informacje jakie minimalnie warunki /na początek/ trzeba stworzyć dla gekona i czym go karmić.
    dzięki bardzo za odpowiedzi

Emir
    Guest

Re: co dla gekona

zalezy jeśli jest to jeden osobnik to powinno mu wystarczyć terrarium 40*30*30cm szer,dł,wys na dno podłoże najlepiej kostka kokosowa bądz coś w tum rodzaju piasek odpada poniewz młode osobniki zjadaja go przez co dochodzi najcześciej do zaczopowania przewodu pokarmowego, oprucz tego w terrarium powinno znajdować sie wiele kryjuwek w postaci odwróconych kawałków łupiny orzecha kokosowego lub kory.niektóre gekony przyzwyczajaja sie do picia wody w miseczce w której zawsze powinna być świerza woda,oczywiście jakieś żrudło ciepła kabel grzewczy bądz mata grzewcza oświetlenie w postaci zarówki nocnej np. night glo i dziennej np.lustrzanka. gekony jedza głuwnie owady takie jak świerszcze domowe i inne ich odmiany , karaczany, mączniaki,i drewnojady niekture jedza owoce. i to było by na tyle jeśli o czymś zapomniałem to z góry przepraszan mam nadzieje że ktoś mnie poprawi bądz powie rzeczy o których zapomniałem

rybka77
    Guest

dziękuje bardzo za informacje. mam już żółwiaki chińskie i zastanawiam się nad kupnem gekona. myśle nad intensywniej po obejrzeniu programu w tv tych zwierzakach. tylko skąd mam brać te owady?????? a jeszcze jedno ile taki zwierz kosztuje?

Kunoichi
    Guest

serio dla jednego lamparta wystarczy 40 30 30? czy pozniej trzeba zmienic na wieksze czy tyle wystarczy dla jednego? todo Emir

Nazar
    Guest

Oczywiscie ze trzeba zmienic na wieksze

Pozdrawiam

NAzar

jey
    Guest

jaki program w tv????? z checial obejzalbym cos o lampartach

Emir
    Guest

terrarium zwiekszyć można w tedy jesli spodziewamy sie gościw w postaci dodatkowego zwierzaczka(drugiego gekona)ale takie powinno na poczatek wystarczyć. Śwerszcze można kupić w w prawie wszystkich wiekszych sklepach zoologicznych a gekon kosztuje w zaleznoście od wieku i odmiany: normal małody od 90zł a odmiany kolorystyczne nzwet do 400zł ja kupiłem dwa 4 miesieczne za 220zł a terrarium mam 60*35*30 szer,dł.wys

rybka77
    Guest

o gekonach było na PLANETE , pewnie powtórzą

piotrek
    Guest

dajcie jakiegos posta kiedy to będzie, znając świat znajdę to w gazecie dzień po .

Uprawnienia umieszczania postów