Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Ile świerszczy??

piotrek
    Guest

Ile świerszczy??

Zastanawia mnie jedno mam parkę lamparcich (od niedawna) i ostatnio zaczeły mi jeść jak szalone w ciągu 2 dni 7 świerszczy. Wcześnij miałem tylko samca i 1 zjadł na dwa dni a teraz świerszcze znikają w terrarium jak kamfora.
    Podejrzewam o to samicę, więc się pytam czy to normalne??

worm
    Guest

Re: Ile świerszczy??

powinienes sie cieszys ze twoja samica tyle je, lepiej jesli je niz gloduje.
    moja taz jest bardzo zarloczna...

>>>worm<<<

piotrek
    Guest

Cieszę się poprostu interesują mnie takie rzeczy.Zresztą wraz z wiekiem spada zapotrzebowanie na tak dużą ilość świerszczy.

vida
    Guest

A co powiesz na to że moja samica pożarła oseska mysiego, nastepnie podałam drugiego bo chciałam aby zjadł drugi gek-ale nie ona pozarła następnego oseska i wtedy juz byłam pewna że nie zje świerszczy ale sie myliłam-po tych dwóch oseskach zakasiła jeszcze 2 swierszczami!!!!- i była baaardzo zadowolona))
    Nie martw się-gekony jako jedne z nielicznych gadów potrafią same kontrolować ilosć zjadanego pokarmu!

Hari
    Guest

spoko spoko :]. Fakt, u gekonów jest o tyle dobrze, ze kazdy nadmiar jedzenia idzie w ogon, wiec nie ma obawy o przejedzenie. Najwyzej same spobie zafundują diete.

Uprawnienia umieszczania postów