Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: gekony sie gryzą dlaczego??

manius
    Guest

gekony sie gryzą dlaczego??

mam samca i samiczkę w jednym terarium samiczka mozna powiedziec ze jest teroryzowana nie wiem dlaczego nie moze sie zbliżyć do samca nawate na kilka cm bo samiec ją atakuje i gryzie po ogonie co moze być powodem takiego zachowania samca ??

samiczke mam wsumie od niedawna ale nigdy nie było wcześniej problemów nawet jak w jednym terarium były 2 samce

dr Robert
    Guest

Re: gekony sie gryzą dlaczego??

Wszystko pieknie, wszyscy sa jasnowidzami i wiedzą o jaki gatunek chodzi. Gekonów jest tylko 1054 gatunki i teraz bedziemy zastanawiać się nad każdym .

manius
    Guest

heh no fakt chodzi o gekona lamparciego

jey
    Guest

doktorku przeciez to forum o lampartach....

manius
    Guest

widze ze narazie nikt nie wie co i jak

MareQ
    Guest

nom, też bym sie chętnie dowiedział o co biega bo za niedługo przeprowadze taką samą operacje :]

pepre
    Guest

po polaczeniu samca z samica, tuż przed kopulacja samiec wlasnie samice łapał z a ogon... wiec byc moze chodzi tu o "te" sprawy... ew, zawsze jest opcja ze masz 2 samce.

manius
    Guest

boje sie ze to moze nie być wina koopulacji jaszczurek ponieważ wygląda to tak jakby samiec znalazł fajną miejscówę i nikogo tam nie chce teraz wpuścić a sam z niej nie wychodzi (nawet w nocy niewiele) samiczka ma około 10 miesięcy i tez raczej nie jest jeszcze gotowa do "zbliżenie"

pepre
    Guest

ha! problem w tym ze niektore gekony w wieku nawet 8 miesiecy juz bywaja gotowe... ale jak ja tak pisalem to wszyscy mi mowili ze sie nie znam... ;]

manius
    Guest

no ja wiem ze sa geki które już po 8 miesiącach sa gotowe do reprodukcji ale to nie wygląda jak stosuniek ale jak walka o terytorium

Uprawnienia umieszczania postów