Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Niema na nic ochoty...:(

Tom2szek
    Guest

Niema na nic ochoty...:(

wczoraj kupilem mu 60 świerszczy i zjadł 4 średnie z reszty zakładam swoją małą ChoDowLe ;P Tylko mam problem tak jak wczesniej pisalem dalem mu z 7-8 białych robaków (larwy muchy) i dzisiaj gekon ciagle sobie leniuchuje i na nic niema ochoty ciągle tylko leży i leży a jak go wziołem na ręce i położyłem później to położył sie i leży w takiej dziwnej pozie jak w załączniku... co mu jest? czy te głupie larwy much mu zaszkodziły ? przejdzie mu to z czasem ? pLz odp.

Fructus
    Guest

Re: Niema na nic ochoty...:(

To normalne zachowanie gekona, spójrz na jego nabity brzuch. On poprostu jest najedzony i trawi te swierszcze. A po tych białych robakach nie ma juz śladu.

Krzysztof.W
    Guest

No, widzę że twojemu gekonowi już łapy opadają z przeżarcia ;]

Daro lamparci
    Guest

Tylko żeby biedak odleżyn niedostał )))

Sm0k3D
    Guest

Mój tak nigdy nie lezal ale jusz wiem ze jak bedzie to sie niema co martwic, tylko ten twój ma jakis taki biedny ogon...

Tom2szek
    Guest

a jaki ma miec? jak ja go niedawno kupilem od kumpla ktory niczym go niekarmil bo niewiedzial jak i czym...

vida
    Guest

To jest normalna poza najedzonego geka - kładąc się w ten sposób ciepłe podłoże(sprawdź że na pewno jest to część lepiej podgrzewana) pomaga mu w trawieniu. Tym bardziej jeślidałeś mu białe robaki! Ja osobiscie odradzam podawania białych robaków-długo zalegają w żołądku, są ciężkostrawne i nie posiadaja wartości odżywczych. Ja swoim gekom nigdy ich nie daję-zresztą poczytaj w opisach. Taka poza również oznacza, że gekon czuje się bezpieczny.

Tom2szek
    Guest

Thnx

ok. Dzieki Gek juz po 2 dniach takiego leniuchowania dzisaij ciagle sie weircil a jak go wyjołem z terrarium to wszedzie chodził i niemógł usiedzieć w jednym miejscu
    juz wiecej niebede mu dawać białych robaków bo poco ma sie męczyć lub coś thnx że odpisywaliście mi

Sm0k3D
    Guest

Niczym nie karmil?? ;// Za jakis czas pokaz zdjcie ogonka, jak mu juz urosnie ja jak tylko cyfrowke dorwe to lece robic zwierzakom zdjecia

Uprawnienia umieszczania postów