Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Reakcja na mysz-obiecałam

vida
    Guest

Reakcja na mysz-obiecałam

Hej Pytałam was kiedyś jakie były reakcje waszych geków kiedy poraz pierwszy dostały noworodka mysiego i obiecałam opisać reakcję moich. Więc sie przełamałam i zakupiłam noworodka. Był już znacznych rozmiarów-większy od głowy geka.Kiedy go włożyłam do terra i tylko lekko się poruszył to Bekon(samiec) nie czekał nawet sekundy z wrażenia aż prawie podskoczył, następnie (co mnie bardzo zaskoczyło) złapał myszkę za gardło, udusił ją a następnie połknął w całości! W pewnym momencie jego gardło było grubości brzucha Bekon po takim żarełku był okropnie zadowolony-oblizywał się przez godzinę.Chyba mu smakowało nie?

Emoman
    Guest

Re: Reakcja na mysz-obiecałam

No to nieźle, oby dalej miał taki apetyt. W jakim wieku jest Twój gek?

vida
    Guest

2 lata a zarłok z niego okropny wyobraź sobie, że myslałam że mu to starczy na tydzień a on juz nastepnego dnia wyżarł Bekonicy wszystkie świerszcze

RAF_AL
    Guest

Moj gek jest narazie za mlody na oseska to chcialem mu dac mandarynke, polizal i poszedl

vida
    Guest

Ja tez próbowałam z owocami ale to niestety gady typowo miesożerne

EKOLOGRP
    Guest

O takiej reakcji gekona lamparciego nie słyszałem. To ciekawe, że najpierw dusił, a potem połknoł nigdy czegos takiego nie oberwowałem. Dobre.

Pozdrawiam
    EKOLOG

Tom2szek
    Guest

a u mnie jest taka sytuacja, że mam w tej chwili troche kłopoty z pokarmem w zoologicznym facet wyciął mi wała :-/ bo mial mi przywiesc swierszcze i ciagle nieprzywozil i w ten oto sposob gekon niejadł przez 1,5 tygodnia... larw mącznika też niemialem skad zalatwić... wiec kupilem mu dzisiaj białe robaki w wędkarskim... :P moj Gecko zjadł 8 wiecej mu niedawałem... i mam pytanie czy dobrze że dałem mu te białe robaki ? Nic mu się przez to niestanie ?
    Teraz sobie zakładam chodowle swierszczy i niebede juz uzależniony od głupiego faceta z zoologicznego...:]

jey
    Guest

z tego co slyszalem mozesz zaczac kopac grub gekowi zle ze dales mu larwy muh bo one ponoc przegryzaja jego zoladek juz lepiej bylo go troche dluzej poglodzic i zalatwic swierszcze!! jakos nie moge uwierzyc ze w calej zamosci nie ma swierszczy

Emoman
    Guest

ja mysle że dobrze zrobiłeś, na pewno się nie przekręci bo jego soki trawienne najpierw przkręcą larwy w jego żoładku. Dobrze że go nakarmiłeś. W naturze tez by pewnie zapolowal na takie owady gdyby mógł. Jednak nie używaj tego typu karmy ciągle bo w rzeczywistości te larwy to sam tłuszcz, a gek potrzebuje białka, witamin i wapnia w największym stopniu, bo to one stanowią jego budulec, a dopiero potem tłuszcz który jest substancją zapasową. W wiekszej ilości moga zaszkodzić, ale raz na jakiś czas można mu rzucić coś takiego

Tom2szek
    Guest

oo Qrwaaa ;( ;( ;( nOo bezz kitu jebany typ z zoologicznego ciagle tylko mowil ze jutro pojedzie albo zebym przyszedl za tydzien... Qrwa cwe*** zajeb*** ;( ;( ale porażka ;( ;( boshe mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze ;(

Uprawnienia umieszczania postów