Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Sprawa jest poważna! :(

Mieszany widok

Paweł J.
    Guest

Sprawa jest poważna! :(

Dostałem na przechowanie 2 gekoniki lamparcie, na tydzień... Jeden jest śliczny , gruby ogon itp, natomiast ten drugi zupełne przeciwieństwo, wgląda jak z oświencimia Co mam robić? Próbować karmić przymusowo, nie chce żeby zdechł! Jest on cały chudzy ma łapki jak zapałki. Jeśli chodzi o wiek to nie jestem pewien, ale jest pocętkowany więc troszkę już żyje.. pomocy co robić??

Amatorek
    Guest

Re: Sprawa jest poważna! :(

a ten chudy sam nie chce jeść?Jeśli nie to chyba zostaje ci tylko przymus.....

Double
    Guest

jeeeezuuu amatorek, sie zastanow co piszesz - wiesz w ogole jak wyglada karmienie przymusowe o jaszczurek?! paweł, upewnij sie czy ten maly nie jest zarobaczony - poza tym od kogo go masz, skoro piszesz ze na przechowanie? moze to tez wynikac z tego ze wiekszy terroryzuje malego i nie pozwala mu jesc. sprobuj odzielic malego i obserwowac go przez jakis czas zapewniajac mu jak najlepsze warunki.wyciagnij jak najwiecej informacji od jego poprzedniego wlasciciela o jego wczesniejszej kondycji i jak go hodowal, i daj znac

Paweł J.
    Guest

hmm no dostalem go na tydzien, ale jak go zobaczylem to az sie przerazilem... to sa dwie samiczki. a chodowal je raczej amator ktory bardziej je kupil dla dzieci ... ;[ wiecie jak to jest... zachcianka! nigdy nie robilem przymusowego ale boje sie ze biedak padnie chociaz nie jest moj! jak patrze to zarobaczony raczej nie jest... ale jest taki osowialy caly czas ma oczka zamkniete taka chuda bidulka az moja mama powiedziala ze nawet nie chce na niego patrzec!! jutro sprobuje nakarmic go swierzymi swierszczami, jeszcze napsze! dzieki i pozdrawiam!

MataManX
    Guest

dziwne że na oko stwierdzasz ze zarobaczony nie jest jak wszystkie obiawy które podajesz na to wskazują

Paweł J.
    Guest

wiec jakie sa jeszcze objawy zarobaczenia, i jak je leczyc?

MataManX
    Guest

ogólne osłabienie , wychudzenie, osowiałe zachowanie ale stwierdzić to można na 100% tylko przez badanie kalu leczenie jest podobne do odrobaczania u innych zwierząt

Uprawnienia umieszczania postów