Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: ... moge mieć u gekona w terra ...

Mieszany widok

FiGo
    Guest

... moge mieć u gekona w terra ...

HEJ !!!
    moge mieć u gekona lamparciego w terrarium naprzykład jedna normalną żarówke 40 W + 25 W świetlówki uvb + kabel grzewczy z termostatem 25 W ?
    Czy tempaeratura nie bedzie zbyt wysoka ?

Pozdr. PAweł

Amatorek
    Guest

Re: ... moge mieć u gekona w terra ...

Ja mam w terra 60X40X30 jedną zwykłą żarówke 25 w i temp. w dzień jest około 31 Stopni......a w nocy około 22 stopni..

PaWeL^
    Guest

czesc

Figo to wszystko zależy od tego jaka temp. panuje u Ciebie w domu i jakich rozmiarów masz terra, jeżeli okaże się ze temp. będzie za wysoka, możliwe, ze będziesz musial usunąć jedno z źródeł ciepła )

Hari
    Guest

Jezeli taki układ Ci zapewnia optymalne warunki w terrarium to jak najbardziej mozesz miec.

FiGo
    Guest

HEJ !!!
    A jakbyście mi proponowali ???

Paweł

PaWeL^
    Guest

FiGo tak jak już Ci pisalem to wszystko zależy od temp. jaka panuje u Ciebie w domu i jak duże masz tera ! jeżeli masz cieplo to tyle źródeł ciepła okaże sie zbędne, a jeżeli masz zimniej to tak jak napisal Hari mozesz mieć pod warunkiem, iz będą miały optymalne warunki ! )

ZakkWYLDE
    Guest

amatorek,ja mam w podobnym terra 100 i jest 26 stopni,jak masz zarówkę umieszczoną??

manter
    Guest

tez jestem ciekawy!!! bo ja mam żarówke 60W i kabel grzewczy i mam 30C stopni!!

Amatorek
    Guest

Na środku terra,na suficie,aha,i pomyliłem się to jest 40w....bardzo jestem z niej zadowolony....to jest firma bodajże Tungsram czy cos takiego...w kszatlcie świeczki na mały gwint...

ziu
    Guest

no ja dzis kupilem do takiego samego terra 60 tungsrama czy cus :P zaraz zobacze ile jest no z 40 philipsa mialem nedzine 24-26 stopnie.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów