Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: POMOCY!!! Łączenie gekonów

PaWeL^
    Guest

Re: POMOCY!!! Łączenie gekonów

musisz je rozdzielic !! 2 osobne terra, lub jedno duże przedzielone na 2 częsci !!

jey
    Guest

moze ktos mi udzieli wkoncu fachowej porady,Pawel czemu odrazu piszesz ze musze je rozdzielic?? ja chce sie dowiedziec kiedy seks przestaje byc seksem a zaczyna sie przemocą i co robic zeby je polaczyc ze soba bo na dwa terra sobie nie moge pozwolic a rozdzielanie terra nie wchodzi w gre predzej sprzedam samiczke i kupie inna bo chce zeby gekony zyly razem i sie rozmnazaly

Amatorek
    Guest

Jeśli byś ja sprzedawał to jestem chętny....kupie ją za 70zl-80zl..jakby co to sie zglos do mnie...

PaWeL^
    Guest

Jey - "Pawel czemu odrazu piszesz ze musze je rozdzielic??" - piszesz, ze sie atakują wzajemnie to pisze ze masz je rozdzielić bo tylko sobie krzywdę zrobią !! nie zawsze geki umią się do siebie przyzwyczaić, czasami umią, ale trwa to długo i jest bolesne dla geków !! kiedys dopuściłem samca (od qmpla) do mojej samicy ! niestety tamten samiec jest jakis inny (moze pedał) bo gdy moja samiczka sie do niego zblizała on ją atakowal :/ dlatego jak najszybciej je rozdzieliłem, bo nie mogłem na to paczec jak moja samiczka jest gryziona :/

ps. moze po dłuższym czasie Twoje geki sie do siebie przyzwyczają, ale musisz je pilnować i nie dopuścić do tego aby jeden z gekow odniusł rany !

jey
    Guest

ciezko jest mi tu okreslic czy robia sobie krzywde bo nieznam ich zachowan godowych wiem jedynie ze lapie ja za szyje i ok on ja lapie czasem za ogon czasem za reke ale wkoncu dochodzi do szyi i zaczyna sie szamotanina widac ze chce ja stuknac ale mu nie wychodzi albo za malo czasu im daje ostatni raz przerwalem im bo myslalem ze zranil ja w bok ale to byla zchodzaca wylinka jak sie pozniej okazalo:P mam dalej probowac a jak tak to co jaki czas? i powiedzcie mi jak zachowuje sie samiczka gdy jest gotowa na stosunek / oczywiscie samiczka gekona lamparciego/ czy jest ulegla czy sie szamota, koksik ty masz chyba parke prosze napisz mi cos...

PaWeL^
    Guest

oooo to zmienia całkowicie rzecz, ponieważ u mnie byla inna sprawa bo samiec nie łapał ją za kark, tylko w momęcie gdy ona sie do niego zblizyła atakowal ją w bok, glowe itp. (tak jak gdyby żucał sie na ofiarę), myśle, ze poczekaj do wieczorka i dopuść je do siebie )) wlącz czerwoną zarówke i obserwuj (nie za blisko terra), u geków wygląda to troche brutalnie (ponieważ samiec przytrzymuje sobie samice, łapiąc ją za kark), ale pilnuj, zeby żadnemu z geków nie zrobiła sie krzywda :d

koksik
    Guest

jey sluchaj ja mam nie parke tylko 4 samice i samcaa wracajac do tematu, to najlepiej je rozlacz, poniewaz, to co opisujesz wyglada wlasnie za zachowania godowe, samiec byl jakis czas sam i teraz jak zobaczyl samice ma na nia chetke, a jak sam widzisz samica nie ma na to ochoty, jezeli je zostawisz razem i w jakims ciemnym kacie samice ja puknie wbrew jej zgodzie co sie nie powinno zdarzyc, to mozesz miec problemy, bo samica jest jeszcze za mloda i nie poradzi sobie ze zniesieniem jajek, wiec oddziel je od siebie i daj troche podrosnac samicy. druga mozliwosc to mozesz ja zostawic w terra, tylko ze wtedy ona bedzie caly czas atakowana przez samca i nie bedzie miala chwili spokoju, bo on bedzie na nia czychal, ja mialem podobna sytuacje u siebie, tylko ze ja mialem samice(20cm) pol roku i dokupilem jej samca i jakies 15 min po wpuszczeniu samca doszlo do kopulacji, po 3 tygodniach pokazaly sie jajka. rob jak chcesz, ja bym je oddzielil
    pozdro

jey
    Guest

chyba zaryzykuje przeciez w naturze mogloby dojsc do takiej sytuacji mam nadzieje ze nic jej nie bedzie

jey
    Guest

chcialem ja dac do samca ale jak zobaczylem jej mine to zaraz wyciągnąlem miala oczy jakby do gazu szla, zmierzylem ja ma ok 17 cm trzymam ja w akwarium 40x20 wewnatrz duzego terra i zal mi jej wogule nie wychodzi z kryjowki zreszta nie dziwie sie bo gdzie mialaby isc :P ale apetyt jej dopisuje jest grubiutka i sliczna

jey
    Guest

sa juz razem nawet leza na jednej polce skalnej teraz oczywiscie w rozsadnym dystansie, samiec czasem przychodzi do samiczki na podryw ale ta go przegania i znowu jest bloga sielanka...

Uprawnienia umieszczania postów