-
POMOCY!!! Łączenie gekonów
kupilem przed chwila samiczke ma jakies 14 /15 cm i chce ja polaczyc z samcem ok 18 cm jak ja wsadzilem do terra zaatakowal ja i chcial zgwalcic wiec je rozdzielilem bo wygladalo to tak ze mogl jej zrobic krzywde teraz trzymam ja w pudelku bo nie mam drugiego terra.... prosze poradzcie cos
-
Re: POMOCY!!! Łączenie gekonów
czesc
z tego co wiem, to lepiej qpowac samiczke większą od samca, ale...
samiec moze dobierac sie do samiczki a ta jest jeszcze za mloda na składanie jaj spróbuj jeszcze raz wpuścic samiczke na spokojnie obserwuj czy samiec nie będzie jej nic robil, jeżeli to nie poskutkuje to jedynie pozostało oddzielenie ich od siebie do czasu, az samiczka podrośnie :/
-
-
trzymam teraz samiczke w akwarium 40x20 zal mi jej , niewiem co robic czy probowac je laczyc czy nie czy dac jej sie zaaklimatyzowac w tym ciasnym akwarium czy to nie ma sensu, dzis znowu je zkonfrontowalem i tym rzem o dziwo samiczka pobiegla do niego on ja ciach za noge potem za brzuch ona tez chciala go ciachnac ale rozdzielilem jeprosze poradzcie cos dzis zmierzylem je na dlugosc on ma 19 cm ona jakies 2 moze 3 cm mniej ale jest duzo szczuplejsza i witka jak to kobiety :/
-
dzis zauwazylem mala ranke na pyszczku samca i to ze sie obciera o sciane jakby mial wylinke mimo ze jej nie ma dlaczego?? czy to dlatego ze samica jest na jego terytoeium boje sie o niego prosze pomozcie mi ;(
-
hmmmmmmm napisz do Pana Jarka co z tym pyszczkiem, czym go przemyc itp. ! jakiej masz wielkości terra dal samca ? jeżeli masz je dosyć duże, to mozesz je przedzielic )
-
Kim jest wspomniany wyzej Pan Jarek?
-
Czesc
grk: http://terrarium.com.pl/weterynarz/
jey: ja kiedys ranke gekonowi odkazalem jodyna i sie zagoila
-
Grk - to Pan Jarek Zajączkowski - wspaniały człowiek - weterynarz, który chętnie udziela wskazówek dotyczących gadziorow (jakie leki, rozpoznawanie chorób [nie zawsze da sie przez neta] itp.) )
-
dzis znowu probowalem je polaczyc i znowu sie rzucil na nia i zacza ja gryzc , wiem ze takie sa ich zachowania godowe ale ona chciala uciec wiec bojac sie znow je rozdzielilem prosze poradzcie cos bo niewiem czy powinienem je zostawic i dac sie gryzc...
Uprawnienia umieszczania postów