Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: cos nie tak ??

Mieszany widok

martka
    Guest

cos nie tak ??

Witam , mam kabel grzejny , dla gekona (25w) , ale pan od zoologicznego polecił mi żebym dała kabel pod terrarium bo wtedy gekon nie popaży sie ani nie rozgrzebi ziemi . DObra zrobiłam tak , ale przyznam że dosyć słabo grzeje, ale nie zamierzam znów zdejmowac terra i ziemie zeby dać kabel
    A, tak po za tym dzisiaj mu jeszcze kupiłam lampke firmy eko terra, za 25 zł a na opakowaniu jest napisane że grzeje całe terrarium , ale pff nic z tego prawie w ogóle nie grzeje ( ma podczerwień).
    A jeszcze jedno pytanko mam nowe terra , ( 80/50/50) mój gekon ma już u mnie rok czy moge mu dokupić samiczke ?? tylko objawiam się że będa gryść)
    Pozdrawiam serdecznie

www.darkmartka.blog.pl - mój blog )

Remus
    Guest

Re: cos nie tak ??

Kabel grzewczy połóż na dno terra.Przysyp go cienką warstwą piasku i przykryj szybą.Działanie będzie podobne jak byś miała matę grzewczą,ale gek się nie poparzy i nie odkopie kabla.

manter
    Guest

witam
    ja kupilem szybe rozlozylem kabel grzewczy (11W) i na to polozulem terra a w srodku mam lampke 40W firmy ZOO MED i temp w terra jest 29C (terra 80/40/50)!!
    a co do samiczki ja dokupilem po jakis 15 miesiacach i napoczatku byla bita ale pozniej wszystko oki bylo!! pamietaj jak bedziesz kupowac samiczke to podobnego wieku jak samiec musi byc!!!
    pozdrawiam
    Manter

Daro lamparci
    Guest

Propo samiczki, ja znów dokupiłem samca po 4 miesiącach jak juz miałem samiczke. Na poczatku była w szoku podbiegła do niego i myslałem ze go zaatakuje, ale tylko obwąchała go. Wstawiłem dodatkowa kryjówke aby miał gdzie sie schować, rano wstaje a tu niespodzianka leża sobie razem wtuleni w siebie w jednej kryjówce. Jeśli chcesz zobaczyć fotke to jest w dziale fotek, Samiczka wabi się Syszunia a samies Snajper.

Uprawnienia umieszczania postów