Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Witaminoza u geksów

Kuba17
    Guest

Witaminoza u geksów

Czy gekony moga miec witaminoze (nadmiar witamin w organizmie) ?? Czy im to moze zaszkodzic ??
    Ja mam gekona narkomana ,jest uzalezniony od witamin SERA REPTILIN.Wystarczy,ze poloze opakowanie obok terrarium, a on zaraz przychodzi i macha lapka, stoi przy szybce i sie non stop na nie patrzy...
    CZY MOZE MU TO ZASZKODZIC ??
    POZDRAWIAM,KUBA

RAF_AL
    Guest

Re: Witaminoza u geksów

Moim zdaniem moze, witaminy powinno sie podawac co 3 dni. Gdybys podawal mu codziennie moglo by mu to zaszkodzic (gekon wszystko odklada w ogonie). Tak jak i u ludzi : co za duzo to nie zdrowo, ludzia tez nadmiar witamin moze zaszkodzic

PaWeL^
    Guest

czesc

nadmiar witamin szkodzi !!!!

Dragonsong
    Guest

ja tylko napiszę takie małe sprostowanie - nadmiar witamin to hiperwitaminoza - a nie witaminoza - nie wiem czy pojęcie (witaminoza) istanieje, niedobór - awitaminoza. I niedobór i nadmiar są szkodliwe.

pepre
    Guest

są witaminy ktore mozna przedawkowac, jak np. witA i wit d3...

rysiosz
    Guest

Jak ja wiem to SERA REPTILIN są to witaminy w kroplach sam je mam i używam one się dodaje do wody, więc jeżeli wody zabraknie to trzeba dać świeża wode i 3-4 krople :/ I tak ciągle jeżeli wody będzie brakować, a tak do jednej wody chyba nie dasz 20 kropli.

Uprawnienia umieszczania postów