Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: świerszcze są straszne!

maja_bzzz
    Guest

Re: świerszcze są straszne!

Boże ale tu zabawne rzeczy piszecie ) Najlepsze były odpowiedzi Bazia8 uśmiałam się jak mało kiedy ) A jeśli chodzi o łapanie świerszczy to ja mam taką fajną długą penste ma 25 cm i nią łapie świerszcze - za korpus albo za szłapke (chyba tak to u nich się nazywa) ). Też brzydze się je brać do ręki ale zaczełam się ostatnio przełamywać jeszcze troche i chyba wezme któregoś do ręki.

Bazia8
    Guest

chyba również zainwestuję w taką pęsetę. Wczoraj złapałam jednago wg instrukcji jeya tylko w rękawiczce - wyszło, tylko nie wiedziałam co dalej jak już go miałam w ręce bałam się ją otworzyć, bo przecież tylko czychał, żeby mi wejść do rękawa... w końcu wywaliłam go na balkon razem z rękawiczką Ale z czasem nabiorę wprawy(może)

cochin
    Guest

Bazia lap je pojedynczo w jakies male pojemniczki - z takich wielkosci szklanki nie powinny juz wyskoczyc. ale najlepiej chyba brac je w reke (wiem ze to obrzydliwe ale nie takich rzeczy sie dotykalo ))

PS niezle sie usmialem czyatajac tego topica!! DDD

Trunks
    Guest

ja też sie brzyde brac je do ręki ale po kilku miesiącach mam wprawe w łapaniu ich pensetą wszystkie kupione świrszcze wrzucam do małego akwa i tam mi jest je łatwiej łapać i nie zdychają

maja_bzzz
    Guest

odnośnie świerszczy - moge ja trzymać na żwirku do terrarium czy nie bardzo??prosze o pilną odp

wrbirds
    Guest

Hej jesli juz tak sie brzydzisz tych sliczniutkich swierszczy to mozesz je lekko "podmrozic" a nie zamrozic na amen!!!Wsadz pudlo do lodowki na 3 do 5 min(zreszta sam mozesz to kontrolowac, obserwujac zwierzaki) i poczekaj, az przestana byc ruchliwe(od niskich temp) i wtedy wyjmij pudlo i wsyp, jesli chcesz bez dotykania swierszczy, kilka do terra. Po chwili w normalnej temp odzyskaja forme!
    To, ze wsypales bardzo duzo na raz do terra moze, wbrew pozorom byc grozne!!! Swierszcze moga sie doskonale ukryc w zakamarkach terra a ktorejs nocy gdy zglodnieja moga sie dobrac do wszystkiego co nadaje sie do jedzenia, czyli np. skora gekonka!!!!!!!TO NIE ZART, takie sytuacje sie zdarzaly!!!!!
    Pozdrawiam

Trunks
    Guest

ale nie wszystkie agtunki świerszczy, zazwyczaj te czarne

Uprawnienia umieszczania postów