-
-
-
Re: świerszcze są straszne!
Bazia lap je pojedynczo w jakies male pojemniczki - z takich wielkosci szklanki nie powinny juz wyskoczyc. ale najlepiej chyba brac je w reke (wiem ze to obrzydliwe ale nie takich rzeczy sie dotykalo ))
PS niezle sie usmialem czyatajac tego topica!! DDD
-
ja też sie brzyde brac je do ręki ale po kilku miesiącach mam wprawe w łapaniu ich pensetą wszystkie kupione świrszcze wrzucam do małego akwa i tam mi jest je łatwiej łapać i nie zdychają
-
odnośnie świerszczy - moge ja trzymać na żwirku do terrarium czy nie bardzo??prosze o pilną odp
-
Hej jesli juz tak sie brzydzisz tych sliczniutkich swierszczy to mozesz je lekko "podmrozic" a nie zamrozic na amen!!!Wsadz pudlo do lodowki na 3 do 5 min(zreszta sam mozesz to kontrolowac, obserwujac zwierzaki) i poczekaj, az przestana byc ruchliwe(od niskich temp) i wtedy wyjmij pudlo i wsyp, jesli chcesz bez dotykania swierszczy, kilka do terra. Po chwili w normalnej temp odzyskaja forme!
To, ze wsypales bardzo duzo na raz do terra moze, wbrew pozorom byc grozne!!! Swierszcze moga sie doskonale ukryc w zakamarkach terra a ktorejs nocy gdy zglodnieja moga sie dobrac do wszystkiego co nadaje sie do jedzenia, czyli np. skora gekonka!!!!!!!TO NIE ZART, takie sytuacje sie zdarzaly!!!!!
Pozdrawiam
-
ale nie wszystkie agtunki świerszczy, zazwyczaj te czarne
Uprawnienia umieszczania postów