Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: gdzie sklep w szczecinie ?? musze wiedziec

Mieszany widok

sKuNiAcZ
    Guest

gdzie sklep w szczecinie ?? musze wiedziec

takjak w temacie ..jakis fajny sklep w szczecinie ??

Re: gdzie sklep w szczecinie ?? musze wiedziec

Carrefour. Turzyn

Witam,

Carefour ("U Niedzielskich") - odradzam -1. Ludzie tam pracujący kompletnie nie znają się na terrarystyce; 2. Ceny powodują totalny zawroot głowy; 3. Gady objęte CITES najczęściej nie posiadają odpowiednich dokumentów; 4. Stan zdrowia czasem można gołym okiem ocenić (o3wiście nienajlepszy ).
    Nie wiem, może jeśli chodzi o rybki, owady i fretki sprawa wygląda lepiej... ale na tym się nie znam.

Z własnych obserwacji zauważyłem, że w Szczecinie nie ma idealnego sklepu... ale sądzę, że nie dot. to tylko Szczecina. Czasem można fajnego zwierzaka Qpić w "Pirani" (ul. Rayskiego), czasem "Pod Papugami" (ul. Jagielońska) - choć ostatnio widziałem tam młodego legwana, który najprawdopodobniej już nie żyje .
    Ba! Czasem i "U Niedzielskich" można dostać dobrą ofertę.....

Ja jestem raczej zwolennikiem qpywania od hodowców lub w pewnych sklepach internetowych..

wiem, ze do d..., ale niewiele wiecej jest niestety tam do polecenia. Pozdrawiam

diriz
    Guest

dokladnie, w szczecinien jest totalna padaczka - w piranii nie mogli przez 4 tygodnie sprowadzic geka lamparaciego chociaz obiecywali z tygodnia na tydzien ze juz za tydzien bedzie...

a wyobrażasz sobie w takich Międzyzdrojach??? ZERO wszystkiego, no rybkowcy to kupią co trzeba...

diriz
    Guest

powiem wiecej - w szczecinie jest opadaka ponad miare :| .. w miedzyzdrojach juzn w ogole sobie nie wyobrazam hyyyhh.. w szczecinie nie ma gdzie kupic zywego zarcia dla geka, oprocz carrrefoura - ale jak zobaczylem rozmiar swierszczy jaki tam sprzedaja ( z wiaderka to doszedlem do wniosku ze to swierszscz zje gekona... jedynym wyjsciem sa sklepy dla wedkarzy , no i wlasna hodowla swierszczy :/

dlatego trzeba sobie radzić kupując wszystko poza tym pięknym podupadłym miastem. Właśnie - te świerszcze budzą przerażenie - nawet większe pająki je omijają. Latem łapałem sam, teraz jest już ich mniej. Kupuję wysyłkowo - wszystkie rozmiary, 0,20 zł/szt przeciętnie, świeżutkie, mięciutkie. Terraria klejke sam, a pająki kupuję od sprawdzonych hodowców. Aha, jeszcze jedno - substrat kokosowy dostępny tylko w jednej kwiaciarni w Szczecinie - w zoologicznych wogole o czyms takim nie slyszeli, a w kwiaciarniach wybałuszają oczy. Większość zoologicznych to nie zoologiczne, ale akwarystyczne. To tyle. damy rade...

Szczecin odpada a tym bardziej carefur mają tam sporo zwierzaków i akcesori ale nie mają pojęcia o nich nie potrafią odpowiedzieć na proste pytania np. nazwa gatunku którego sprzedają w Szczecinie można by zarobić troche kasy jeżeli ktoś by otworzył świetny sklep akwarystyczno terarystyczny szkoda że ja nie mam tyle kasy

jacek wilczek
    Guest

a ja znalazłem w szczecinie nawet wędkarski gdzie mają czasem Barciaka Większego (aka miodowy w slangu wędkarzy)
    a świerszcze to trzeba jednak samemu chodować,
    napisz gdzie kupujesz wysyłkowo, może się skrzykniemy i będziemy wspólnie zamawiać pokarm na "PROWINCJĘ" taniej nam będzie

--
    jacek - co mieszka na prowincji prowincji

Uprawnienia umieszczania postów