Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Co zrobic? jak mu pomoc?

koksik
    Guest

Co zrobic? jak mu pomoc?

Sluchajcie w czwartek dostane od kumpla albinosa, ktory jest w poczatkowym stadium rozwoju krzywicy, ma tylko troche pokrzywiony ogonek, jak mu pomoc, nie byl naswietlany uvb, wiec zaczne go naswietlac i bede dawal mu troche wiecej wapnia, czy to pomoze?? co jeszcze moge dla niego zrobic??

farmer
    Guest

Re: Co zrobic? jak mu pomoc?

niewiem czy anolisy jedza ale sepia tez jest godna uwagi... troszcz sie o niego i daj mu szczegolny spokuj... powodzenia zycze i 3mam kciucki

jey
    Guest

hehe koksikowi chodzi o albinosa a nie anolisa

koksik
    Guest

hehe, farmer wytrzezwiales juz po sylwku))??

Hari
    Guest

Naswietlanie UV (bez przesady oczywiscie), podawanie wapna, witamin i minerałow napewno pomoze. Nie znam zadnej przyspieszonej terapii antykrzywicznej, ponad troskliwą opieke. Znam za to jaszczurki, ktore dało sie wyciągnąc z początkowego stadium krzywicy. Czują sie dobrze i nic im nie jest. Tak wiec, powodzenia.

vida
    Guest

Koksik ja moja samicę wyleczyłam ze stadium zaawansowanej krzywicy(lamparta) ale juz tyle razy pisałam w jaki sposób, że na pewno czytałeś-jeśli nie to powiedz tylko słowo a.... ci napiszę

koksik
    Guest

czytalem http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3177&t=3003, ale jak masz cos jeszcze to czekam:]

vida
    Guest

Tak to wszystko co robiłam jeszcze tylko najważniejszeUUUUUŻO CIERPLIWOŚCI!

Uprawnienia umieszczania postów