Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: mączniki

pablo83vip
    Guest

mączniki

Mam pytanie! Mam 3 miesiecznego gekona i czy moge podac mu juz mączniki czy jest jeszcze za mlody a dlatego ze nigdzie nie moge dostac świerszczy odrazu po swiatach i dopiero za 2 dni będą czy przez ten cza moge go nimi karmic jak tak to w jakich ilosciach na dzien (dodam ze maczniki są małe i sa miękie po wylince)

budyniek
    Guest

Re: mączniki

hmm.. moj ma 2 niesiace i tez niewiem:P

Hari
    Guest

Mozesz spokojnie karmic mącznikami. Nie przesadzaj tylko z tymi twardymi.

Hari
    Guest

zanim si ena mnie rzuci milion osób ze naklaniam do karmienia mącznikami....
    Oczywiscie wszystko z głową i nie jako podstawa diety (trzeba było to dodawac?) ;>

PaWeL^
    Guest

czesc

jeżeli gekon jest jeszcze młody to staraj sie karmić go mącznikami nie częsciej niz raz w tygodniu i nie w dużych ilościach, a co do braku świerszczy to nic mu nie będzie, jeśli był regularnie i prawidłowo karmiony to taka głodówka kilku dniowa dobrze mu zrobi )

vida
    Guest

Ja zawsze pisze z własnego doświadczenia-wiem że mączniaki są bardzo ciężkostrawne(dla młodych geków), mało tego potrafią uszkodzić żołądek młodziutkiego geka. Oczywiście sama karmiłam od czasu do czasu maczniakami i karmię nadal ale jak moje geki były młode to....-ucinałam mączniakom głowy.

EKOLOGRP
    Guest

Vida - sądzisz, że młode mączniaki mogą uszkodzić przewód pokarmowy? kiedyś się nad tyma zastanawiałem, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne. Jeśli ucinałaś głowy to rozumiem, że karmiłaś pensetą?

Pozdrawiam
    EKOLOG

Uprawnienia umieszczania postów