-
pytanie raz (może) ostatni
mam juz terra - kase na geka tez i cale wyposarzenie. Ile kosztuje średnie miesięczne utrzymanie geka?
-
Re: pytanie raz (może) ostatni
czesc
to zależy, czy musisz dodatkowo dogrzewac terra, jeśli tak to musisz doliczyc dodatkowe opłaty za prąd, jeśli nie to tylko opłaty za oświetlenie, świerszcze miesięcznie ok. 10-15 zł, raz na jakiś czas witaminy (średnio opakowanie powinno wystarczyc na 1 rok)
-
ja stosuje witaminki firmy EKOTERRA Electrod3ize (tj glownie witaminka d3) sa to krople rozcienczane w wodzie, za jakies 17 zl starcza na ho ho
-
HEJ !!!
Ja wydaje ogromną sume na świerszcze bo mój gekon to okropny żarłok i to wychodzi ponad 36 zł. miesiecznie
-
WItam.
zalezy ile placisz za swierszcze ja place 10 PLN za ok 20 szt co wystarcza mi na max 5 dni dla jednego mlodego. czyli 60 PLN swierszcze, prad ( 2 lampy i kabel ) ok 12 PLN msc witaminy 19 PLN wystarcza na bardzo dlugo.
Razem ok 73 PLN
dlatego zaczalem hodowas robale :-)
-
Kazda jaszczurka to okropny zarłok i nawet dla jednej sztuki juz sie oplaca zalozyc wlasną hodowle karmowa lub poszukac sobie stalego taniego dostawcy z okolicy. Raz w zyciu tylko kupowalem swierszcze w sklepie.
Guma, jezeli dobrze rozwiązesz sprawe pokarmu, to koszyty utrzymania nie wyniosą Cie duzo wiecej niz ogrzewanie.
-
Uprawnienia umieszczania postów