Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Terarium dla gekosia lamparciego wystarczy o 60x30x30cm

dante
    Guest

Terarium dla gekosia lamparciego wystarczy o 60x30x30cm

Cze mam pytanko czy wystarczy terarium o wymiarach 60x30x30cm dla gekosia lamparciego jednego bo mam taką nieszczęsną półke widzicie ją na foto i nie moge kupić większego???

PaWeL^
    Guest

Re: Terarium dla gekosia lamparciego wystarczy o 60x30x30cm

czesc

troche te 30 cm szerokości... małe, a nie mógłbys zamówic u szklarza terra o kształcie takim jak kształt półki ?? wtedy powieżchnia dna była by troche większa ! (napisz jakie wtedy terra miało by wymiary ?)

xoen
    Guest

le tam.... stanowczo starczy... wiesz w jakich terra trzymaja hodowcy? 40x40x40 !!

nokeg
    Guest

ja mam dokładnie takie jak napisałeś, gekon chyba nie narzeka

vida
    Guest

Dla jednego styka-ja też takie miłam na początku kiedy miałam jednego geka-ale uwierz mi po niedługim czasie bedziesz chciał mieć parkę(100%) i wtedy będzie musiało być większe a po co inwestować dwa razy?-zrób tak jak poradził ci PaWeL^

PaWeL^
    Guest

pomyślcie troche logicznie ! - terra 60/30/30, w momęcie gdy np. zechcesz pokryc tylnią sciane czymś (gips, kamienie na sylikonie itp.) szerokość juz nie będzie wynosić 30 cm !!, po włożeniu paru kryjówek, korzeni itp. okaże sie ze w terra gek będzie miał bardzooo malo miejsca, aby moc sie swobodnie poruszac !!

decyzja nalezy do Ciebie, ja juz sie przekonałem na swojej kieszeni, ze lepiej od razu qpic większe terra, niz qpowac 2 razy i tracic na tym kase !!

vida
    Guest

No!

dante
    Guest

dzięki wszystkim !!!

xoen
    Guest

tak, ja mam w swoim terraz (80x40x40) sciane z korka (5 mm) i ladnie wyglada.

PaWeL^
    Guest

Xoen ja mam w moim terra 70/60/40 ściany zrobilem w taki sposób, ze wlałem na tylnią ściane gips, fajnie go uformowalem tworząc nierówności, robiąc półki skalne itp. później posypałem to piaskiem terrarystycznym, i kawałkami kamieni (poczekałem, az wyschło i pózniej to samo z bocznymi ściankami) scianki mają grubość od 2 cm do 5 cm, ale przynajmniej mój gek moze sie po nich wspinac wejsc na półke skalną i jest git

Uprawnienia umieszczania postów