-
Pytanko za 100 punktów
Znowu mam do Was pytanko). Jak długo gekon może przebywać w pudełku z mokrym ręcznikiem papierowym żeby się nie pochorował???(ma wylinke i nie bardzo chce ona zejść z głowy i łapek, wilgotnośc dobra)
-
Re: Pytanko za 100 punktów
jak widzisz że gekon przechodzi wylinke zraszasz terrarium
-
zraszam mu terrarium,wilgotność ma 70-80% i wiem że jest dobra tylko nie wiem czemu tak długo mu schodzi ta wylinka.
-
Bez przesady. Może od razu wsadz go do wanny?!!!!!!!! Jak wylinka nie chce schodzic to wynika to z braku witamin ( A, E ) zbyt malej wilgotnosci itd....
-
no sorry ale daje mu wibowit- synie nim świerszcze a do wanny ty ty sam wejdz!!! Dostałam taka rade na forum i się odczep!!11
-
Pomysl troszke zanim zaczniesz sie denerwowac. Skoro podajesz gekowi wibowit i dzieja sie takie rzeczy to cos musi byc nie tak. Nikt nie mowi ze jest to zle wiele osob tak robi ale nie zapominaj ze nie kazdy gekon jest taki sam. To co dobre dla jednego nie musi byc dobre dla drugiego. Nie przyjmuj ze skoro wszyscy tak robia to ty tez musisz. Wibowit nie jest dobrze zbilansowany jezeli chodzi o potrzeby gadow. Zbadaj kupke swojego pupila to sie o tym przekonasz.
-
P.S. uprzedzajac komentarze ja chce tylko pomoc a nie prowadzic dyskusje na temat co jest dobre a co zle........
-
sorry że tak wybuchłam ale już taka jestem.skoro nie wibowit to co moge mu zamiast tego podawać??Reptovit,Roboran H,Wibowit - te witaminki znalazłam w opisie gekona na tych stronach. Więc według ciebie co mam mu podawać??
-
ja podaje np. Reptivit Zoomed'a ale inne witaminy dla gadów tez beda dobre. wiem ze JBL robi dobre witaminy nazywaja sie chyba Reptimineral i wystepuja nawet w wersji dla jaszczurek drapieżnych. Ja osobiście poleciłbym trzy firmy Zoomed JBL i Sera. Uwierz, że opłaci Ci się zmiana witamin. Koszty wachaja sie od 30 do 12 zl. Za witaminy Zoomeda zaplacilem 23 zl a zwierzak wszystkiego nawet nie zpozytkuje bo termin waznosci uplywa w 2006 roku. Moja rada jest taka przejdz na porzadne witaminy a zaobserwujesz roznice. Na pewno. Wiem z autopsji
-
serdeczne dzięki za rade i przykłady witaminek.jeszcze raz sorrki że tak naskoczyłam.
Uprawnienia umieszczania postów