-
Kiedy gekony lamparcie osiągają dojrzałość płciową ????
Jak w temacie. Bo różnie podają jedni ze 8 m-cy, inni ze 2 lata???????
Pozdrawiam
-
Re: Kiedy gekony lamparcie osiągają dojrzałość płciową ????
gdzie ty wyczytales, ze 8 m-cy masz odpowiedz w opisie geka na tej stronie
-
z tego co wiem to po 3 miesiacach mozna okreslic plec, a po uplywie 2 roku rzycia jest juz dojzalym osobnikiem
-
Po 3 miesiącach ciezko plec okreslic. Dopiero jak kropek nabierze to mozna zacząc sprawdzac.
-
Dzięki a ze 8 miesięcy to wyczytałem w miesięczniku Terrarium (wrzesień 2002 PILOT) był tam opis tych gekonów...
POZDRAWIAM
-
jak to slysze to sie ciesze, ze tego magazynu juz niema
-
Wyraźnie napisalem ze 8miesiecy. Rowniez wyraźnie napisalem ze waga musi byc te minimum 40g!!!!!!!!!! Jezeli ktos wiecznie karmi swierszczami to gek (samica) bedzie gotowa po kilkunatu miesiacach, a jezeli ktos chce ją szybko przygotowac i dobrze karmi, to od 8miesiecy. koksik nie ciesz sie tak, bo opierasz sie jedynie na kilku, prawdopodbne polskich źródlach, które nie do konca są dokładne.
-
Dzięki za wyjaśnienie !!! Opis byl oki ale zaintrygowało mnie to ze po 8 miesiącach mogąbyć gotowe do rozrodu bo czytalem wiele książek i opisów i podawali ze 2 lata .... to nawet lepiej bo swoje karmie dobrze... Jeszcze raz dięki ...
POZDRAWIAM
Camil
-
pepre, ze 40g to wiedzialem, ale wydaje mi sie ze 8 miesieczna samica nie jest jeszcze gotowa do rozrodu
ps. udalo Ci sie uzyskac potomstwo od tak mlodego gekona, czy opierasz sie tylko na zagranicznej lekturze?? pisze tak bo to jest troche za duza rozbierznosc, miedzy 8 miesiecy a 2 lata
-
czyli jak mam samiczke ok 1,5-2 lata to jest gotowa do rozmnażania??
Uprawnienia umieszczania postów