Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Ratunku mój gek nie chce jeść?

jey
    Guest

Re: Ratunku mój gek nie chce jeść?

trzeba bylo wczesniej pomyslec przed kupnem zwierzecia cala frajda polega na budowie i dekoracji terrarium zobacz jak w opisie lamparta wyglada terrarium ja zrobilem cos podobnego kupilem styropian i zrobilem z niego scianke skalna na wszystkich scianach poza przednia pozatym masz zla wentylacje beda robic sie przeciagi u gory terrarium a na dole powietrze nie krazy boczna wentylacja powinnabyc nizej

jey
    Guest

i przede wszystkim zaslon boczne sciany juz teraz i przednia najlepiej tez narazie

vida
    Guest

Zgadzam się tylko jeszcze w jakiej kryjówce jak tam ich niema? elyahoo zrób coś z ta tylnią scianą bo do swojego "terra" to możesz najwyzej rybki wpuścić. O jedzenie nie bój się - zacznie jeść tylko sie przyzwyczai.Ale pamiętaj jeśli masz przerobić terra to zrób to szybko geki nie lubią zmian i właśnie one wprowadzaja je w stresy i wtedy nie jedzą. Jesli chodzi o ucieczkę geka kiedy ktoś sie pojawia w pobliżu-to na początku tez naturalne zachowanie ale właśnie na przekór temu terra powinna stać w miejscu gdzie często przechodzicie-przyzwyczai się. Gekony lamparcie to zwierzęta o nocnym trybie życi więc nie dziw sie,że ozywia sie dopiero wieczorem. Ale można je również ozywić i troche przyzwyczaić do dziennego trybu zmieniając czasem porę karmienia na dzień albo wkładajac rękę do już oswojonego geka i wyciagajac go w dzień. Życzę ci sukcesów w hodowli tych super ciekawych zwerząt-oswojone są niesamowite(przeczytaj mój post: przesadziłam z oswajanien

koksik
    Guest

elyahoo a z jakiej dzielnicy jestes??

elyahoo
    Guest

Re koksik: Z Żoliborza, a gek juz się nie boi kiedy jestem i nie ucieka, martwi mnie tylko, że nie widzę kup tzn nie pożywia się

elyahoo
    Guest

Czy teraz lepiej? Z wentylacją niestety nic już nie zrobię

Hari
    Guest

Juz lepiej. Jeszcze tylko cos takiego na boczna sciane i bedzie ok.

elyahoo
    Guest

Re: Hurraaa zjadł pierwszego świerszcza!!!

Dzięki wszystkim za pomoc, dzisiaj Draco zjadł pierwszego świerszcza, myśle, że to dobry początek

FRED17
    Guest

oby!!Bym coś powiedział ale niechce zapeszać!!!

elyahoo
    Guest

Fred jeżeli masz coś do powiedzenia to mów, mnie zależy na zdrowiu zwierzaka. Na forum wszedłem szukając pomocy a nie po to żeby wysłuchiwać niedopowiedzeń, więc jeśli coś sugerujesz to słucham.

Uprawnienia umieszczania postów