Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Przesadziłam z oswajaniem:)

vida
    Guest

Re: Przesadziłam z oswajaniem:)

Wyciagaj go jeśli tylko zechce-on i ty ale choć w zasadzie oswojone juz geki nie są takie dzikie(mój siedzi mi na ramieniu spokojnie a ja z nim chodzę)to maja czasem różne zagrania,np. zdarza im sie skoczyć ni sdąd ni zowąd-takze zawsze trzeba mieć taką swiadonmość że coś mu "odbije"Mojemu w/w samcowi od roku nie odbiło!

jey
    Guest

a co bedzie jak mu odbije i skoczy z duzej wysokoci np z pol metra czy spadaj jak kot na cztery lapy?

geckonum
    Guest

moja gekonica spadla juz 3 razy, raz z pol metra, raz z ponad metra a ostatni to bylo 16-17-cm... niezle sie balenm ale okazalo sie ze nic nie jest (poza tym ze z tym drugim upadkiem stracila ogon :'< ) gekony sa wytrzymale ale bez przesady, wlasnie ostatnio jak mi spadla to sama mi weszla na reke i po prostu jej odbilo i skoczyla...
    (po chwili ganialem ja po dywanie :>) jednak nie nalezy gekonow przeceniac a i kazdy z nich ma inny charakter, jedne lubia byc brane na rece a inne nie!
    (kiedy lamaprt raz poczuje wolnosci juz zawsze bedzie chcial uciekac...)

koksik
    Guest

(kiedy lamaprt raz poczuje wolnosci juz zawsze bedzie chcial uciekac...) - z tym musze sie zgodzic, moj samiec jak raz mu sie udalo uciec jak zostawilem otwarte drzwiczki to w ciagu tygonia zwial jeszcze 3 razy, wiec chyba mu sie to spodobalo, ale za kazdym razem byl w tym samym miejscu wiec wiedzialem gdzie go szukac

rysiosz
    Guest

Mój nie wiem czymu tak robi bo jak go wtedy wypuszczałem to nie lizał kaca i go gryzł, a teraz daje go na koc patrze liże go po chcili otwiera paszcze i go chce zjeść i nie wiem czemu tak jest, ale wczoraj sie przekonałem że lamparty mają znakomity i to bardzo dobry wzrok wziołem go narmalnie na ręce a on mi zeszedł na koleno i się usiadł i chyba z 1 meter miałem w pajemnikach tam świerszcze on tak popatrzał co się tam rusza i poszedł w podbuj za świerszczami jak mój raz wyszedł to później chciał ciągle wychodzić mój gekona przenjmnie raz na 1 dzień potrzebuje 1 godzine spaceru po domku bo inaczej kopie w kamieniach wciska się przez szyby ale mu sie czesto nie udaje itd. wyprawia żebym go wzioł

apper
    Guest

Sugeruje jakies znaki przestankowe. Niezle sie zmeczylem czytajac ta opowiesc... ))

Guma
    Guest

ale sie rozgadaliscie niektorzy nie na temat

Uprawnienia umieszczania postów