-
Re: Przesadziłam z oswajaniem:)
Wyciagaj go jeśli tylko zechce-on i ty ale choć w zasadzie oswojone juz geki nie są takie dzikie(mój siedzi mi na ramieniu spokojnie a ja z nim chodzę)to maja czasem różne zagrania,np. zdarza im sie skoczyć ni sdąd ni zowąd-takze zawsze trzeba mieć taką swiadonmość że coś mu "odbije"Mojemu w/w samcowi od roku nie odbiło!
-
a co bedzie jak mu odbije i skoczy z duzej wysokoci np z pol metra czy spadaj jak kot na cztery lapy?
-
moja gekonica spadla juz 3 razy, raz z pol metra, raz z ponad metra a ostatni to bylo 16-17-cm... niezle sie balenm ale okazalo sie ze nic nie jest (poza tym ze z tym drugim upadkiem stracila ogon :'< ) gekony sa wytrzymale ale bez przesady, wlasnie ostatnio jak mi spadla to sama mi weszla na reke i po prostu jej odbilo i skoczyla...
(po chwili ganialem ja po dywanie :>) jednak nie nalezy gekonow przeceniac a i kazdy z nich ma inny charakter, jedne lubia byc brane na rece a inne nie!
(kiedy lamaprt raz poczuje wolnosci juz zawsze bedzie chcial uciekac...)
-
(kiedy lamaprt raz poczuje wolnosci juz zawsze bedzie chcial uciekac...) - z tym musze sie zgodzic, moj samiec jak raz mu sie udalo uciec jak zostawilem otwarte drzwiczki to w ciagu tygonia zwial jeszcze 3 razy, wiec chyba mu sie to spodobalo, ale za kazdym razem byl w tym samym miejscu wiec wiedzialem gdzie go szukac
-
-
Sugeruje jakies znaki przestankowe. Niezle sie zmeczylem czytajac ta opowiesc... ))
-
ale sie rozgadaliscie niektorzy nie na temat
Uprawnienia umieszczania postów