Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Karmienie?

FRED17
    Guest

Re: Karmienie?

hmm z tymi owocami przegiełeś głównym pokarem są świerszcze możesz podawac też mączniaki lecz juz mniej i tylko wyliniałe , pinki odpadają , możesz też dawać mu muchy ale takie z robaków z wendkarskiego (te robaki to wlaśnie pinki) , a co do owoców mozna dwać ale np: ukroisz plasterek pomarańczy i położysz jak przyzwyczaisz geka to będzie to lizał!!!Geki zimują ale zimować powinły tylko te najsilniejsze geki i najlepiej roić to tylko przed rozmnażaniem jesli niemoże dojść do kopulacji bez zimowania!!

PaWeL^
    Guest

czesc

oczywiscie, możesz mu jeszcze podawac chipsy, piwo, chamburgery, frytki, od czasu do czasu Bolsa :P (ale nie przesadzaj z bolsem bo potem je suszy i cały czas piją wode) - a tak na serio, u mnie gekon wogóle nie je owoców, tylko świerszcze, mączniaki (1-2 co 2 tygonie), plankton łąkowy ... much nie chce :/

Terrariko
    Guest

Tak to chyba wy wszyscy nie umiecie czytać!!!!!!!!!! W opisie pisze że je truskawki, banany, jagody , kleik dziecięcy który chyba nie jest świerszczem!!

PaWeL^
    Guest

człowieku opanuj sie !!

"Niektóre osobniki spożywają także twarożek, kleiki i kaszki dla dzieci, a także owoce maliny, truskawki, jagody, banany."

niektore gekony zjadają owoce, ale w znikomych ilościach a nie tak jak Ty chciales przez całą zime !!!!!!!!

Terrariko
    Guest

kto powiedział że przez całą zimę ej wy też nauczcie się czytać posty! Boże a geki mają się u mnie dobrze więc to wy możecie wsadzić gekonowi jeszcze lodówkę do terra bo ja niemam zamiaru! ,,|,,

PaWeL^
    Guest

wrrrrrrrrrrrr qrcze kto tu nie umie czytac ????????

"kto powiedział że przez całą zimę ej wy też nauczcie się czytać posty"

"Czy można dietę gekona zrobić zgodnie z porami roku?? Czy w zimę można karmic do bananami i innymi owocami a jak tylko pokarzą się świerszcze to zmienić dietę na żywy pokarm?? A i czy gekon zje np Białe robaki takie jak mozna kupić w wędkarskim??"

ps. przeczytaj to kilka razy uwarznie i odpowiedz na pytanie - KTO TU NIKE UMIE CZYTAĆ ??

vida
    Guest

PaWel-;DD-ja chciałam wrócić do mączniaków: ja podaję swoim geko 1 raz w tygodniu.Ostatni z kimś na czacie sie kłóciłam bo twierdził,że jaego gek po zjedzeniu mączniaków - zdechł?!-mówiłam mu że to była prawdopodobnie inna przyczyna ale on się upierał że od mączniaków!!!-moje jakos nie zdychają a dostaja je od ok. roku-co ty nato?
    vida

PaWeL^
    Guest

czesc

Droga Vido (nie wiem czy dobrze odmieniuje, ale tych końcówków jest jak mrófków ) co ja na to ? ja na to.... mączniaki mogą spowodować zaczopowanie układu pokarmowego i śmierć gdzinki ( ) ale w dużych ilościach, takie znikome ilości jak 1 szt/tyg nie powinna zaszkodzic ) tak jak juz napisalem ja podaje 1-2 co 2 tygodnie )

"a tak na serio, u mnie gekon wogóle nie je owoców, tylko świerszcze, mączniaki (1-2 co 2 tygonie), plankton łąkowy ... much nie chce :/"

koksik
    Guest

pawel ma racje zadko podawane maczniaki nie zaszkodza doroslym gekonom ale wzbogacaja diete, mlody nie nalezy podawac wogole maczniakow ze wzgledu na twardy pancerz chitynowy jtorego moga nie strawic co spowoduje tak jak pawel napisal zaczopowanie ukladu pokarmowego gada i smiesc jezeli sie szybko nie skontaktuje z wetem, a co do tej osoby z ktora rozmawialas na czacie to mozliwe ze karmil go duza iloscia maczniakow i czesto, wiec jak powiedzial ze jego gekon zdechl przez maczniaki, to jest to jak najbardziej prawdopodobne.

Uprawnienia umieszczania postów