Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: terra 70x50x50

Kord1991
    Guest

terra 70x50x50

Czy terrarium o wymiarach 70x50x50 jest dobre dal dorosłych 3 osobniku 1samca i 2 samice i czy mogły w takim terrarium sie rozmnażać??? i czy wogule jest łatwe rozmnazanie tych gkonuw 12 latek by temu podołał ???

z gury dzieki za odpowiedz ;-))))

koksik
    Guest

Re: terra 70x50x50

jezeli chodzi o terrarium to lepsze byloby wieksze, na upartego mozesz je tam trzymac, w takim terra sie rozmnoza, romnazanie nie stanowi wiekszych problemow, a co do twojego wieku to z tego co wiem to nie hodowca zapladnia samice tylko wyrecza go w tym samiec (gekona lamparciego w tym przypadku, of korz)) wiec chyba twoj wiek nie wplynie zbytnio na uzyskanie potomstwa pozatym poczytaj troche o gekonach, bo wielkosci terra da gekow masz podany np. na tej stronie

PaWeL^
    Guest

czesc

terra mogło by być troche szersze powiedzmy 70/70 a wysokość możesz troszke zmniejszyc do 40 cm no i musisz pamietać o odpowiednim urządzeniu terra - dużo kryjówek- korzenie, odwrócone doniczki, łupiny orzechów kokosowych, jaskinie itp. :]

FRED17
    Guest

Moim zdaniem terrarium zamałe najmniejsze dla 3 osobników to 80/40/40 ale jakbyś powiększył na 70/70/40 to też by było oki!!

Kord1991
    Guest

bo raczej ja juz niebede powiekzał tego terra co mam i właśnie tak sie pytam

agumon3
    Guest

a czy wystarczy dla jednego?

koksik
    Guest

dla jednego to swiat i ludzie

Uprawnienia umieszczania postów