-
Re: Czy to wylinka?
po co przekonywac Tatę, weź go posadz przed kompem i daj tego posta do przeczytania myślę, że to go przekona :]
-
-
Kurcze wiesz RaF_AL to troszke dziwne że twoi rodzice decydują o twoim gekonie!!Ja zaczełem interesować się terrarystyką w wieku miałem wtedy 8 lat coprawda zadobże niepamiętam tych czasów ale wiem że nawet wdedy jak miałem pierwszego zwierzaka którym byl żółw stepowy to rodzice przychodzili i o wszystko mi sie pytali a jak mieli wątpliwości to dawałem im książkę i czytali!!W ten sposób teraz przychodza do mojego pokoju podziwiają zwierzaki i nic ani słowem niemówią że coś nie tak tylko mi sie pytają.Moja mama wie już coraz więcej o gekonach wie nawet to że pod żadnym pozorem niemogą być na piasku
-
i teraz ja cos powiem Tak podtwierdzam wszystkich wypowiedzi ZE NIE NA PIASKU Pozdro 4 all
-
Re: trza temat zmienic na podloze! :)
jakby coto nie moje zdanie ...
Moj znajomy tory juz od 11 lat zawodowo hoduje gekony lamparcie trzyma je na piasku!!! i pracuje w lodzkim zoo (w dziale wiwarium :P) , zapytalem go czy to bezpieczne a on ze powinien byc piasek bo wtedy kiedy gekigo polykaja to on pomaga im w trawieniu a potem wychodzi z odchodami... zostawiam wam to do rozmyslania....(ja piasku nie stosuje)
a tak poza tym to sprzedaje on geki mlode po okolo 50zl a takie okolo pol roczne po 70 zl (dorosle do 200)
-
Re: trza temat zmienic na podloze! :)
geckonum sluchaj, byla juz o tym mowa, faktycznie pisek pomaga w trawieniu ale w malych ilosciach, a jak gekon je piasek i zacznie mu sie odkladac w zoladku to doprowadzi to do zapchania zwierzaka
Uprawnienia umieszczania postów