Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Podloze

Mieszany widok

iglik
    Guest

Podloze

Nie jestem pewny ale nie wiem co dac gekonowi lamparciemu na podloze jedni stwierdzaja ze torf a drudzy ze piasek a jeszcze inni mowia zeby to zmieszac niewiem pomozcie

koksik
    Guest

Re: Podloze

nie bede ku...wa przeklinal, ale wez poszukaj troche w archiwum i przeczytaj faq to znajdziesz odpowiedz, zal dupe sciska jak patrze na takie posty, jak mozesz to powiedz temu komus kto ci powiedzal zeby trzymac na pisaku ze nie jest hodowca, albo powiedz mi kto ci to powiedzial to sam mu to powiem, poczytaj troche

FRED17
    Guest

Jejku z tym piaskiem to już przesada trzeba to jakoś wielkimi literami gdzieś napisać bo przeciesz ręce opadają

Double
    Guest

GRUBY zwir, lupki, otoczaki, kostka kosowa lub bukowa i tyle

PaWeL^
    Guest

P I A S E K J A K O P O D Ł O Ż E D O T E R R A N I E P O W I N I E N I S T N I E C !!!!!!

vida
    Guest

Nie wiem co na to powiecie ale wbrew wszystkiemu co piszą-zastanówcie się-jakie podłoże mają gekony w naturalnym środowisku?(chyba nie kokos!)Jakie są warunki w Afganistanie czy Pakistanie??? Powiem wam tylko tyle, że moje gekony od dwóch lat mają podłoże z piasku zmieszanego z wiekszymi i mniejszymi kamieniami i nigdy nie miałam problemu z zapychaniem się czy zjadaniem kamieni!!!!!!Są jak na swój wiek duże i zdrowe-jak przegram ostatni film z aparatu to wam wyślę jako dowód!
    Wasza Vida

Hari
    Guest

Tak, ale co ciekawe w naturze nie zaobserwowano procederu zjadania podloza. Badan na ten temat nie było i nie jest rzecza do konca wyjasnioną czy, nierzadkie przeciez, zjadanie podloza przez gekony lamparcie jest powodowane niedoborem minieralow czy moze jakims czynnikiem stresogennym związanym z przebywaniem w niewoli. Ktoregos pięknego dnia moze sie okazac, ze Twoje gekony zaczną jesc piasek. Twoje zwierzeta, Twoj wybor...

PaWeL^
    Guest

"Twoje zwierzeta, Twoj wybor..." - ale dlaczego biedne, niczemu winne gadzinki muszą cierpieć przez głupote właścicieli ?? (tyczy sie to wszystkich "terrarystów", którzy w niewłaściwy sposób obchodzą sie z swoimi podopiecznymi) !!!!!!!!!!!

Hari
    Guest

W takim wypadku mozesz tylko poinformowac o ewentyalnych skutkach, bo przeciez nie wejdziesz komus do domu i nie wysypiesz piasku z terrarium.

vida
    Guest

Szkoda że nie możecie zobaczyć jak wyglądaja moje gaekony, które hoduję od 2 lat od stadium noworodka! Ja na prawdę nie jwstem laikiem w tej dziedzinie i też czytam literature na ten temat ale jeśli ktoś opiera sie tylko na jakimś poracowaniu i tego sie zawziecie trzyma-to jego sprawa. Mojegekony moze i jedza piasek chociaż nigdy tego nie zauważyłam ale być może w naturze tez tak robią! W każdym razie gybyscie zobaczyli geki to nie wiem czy chcielibyscie wysypywać pisek! Zresztą przez dwa lata na podłożu z piasku źwirku i kamieni gdyby cokolwiek się działo na pewno bym podłoże zmieniła. Uwierzcie że nie jestem początkującym hodowcą czego przykładem są moję ok30cm geki!
    Pozdrawiam Vida

Uprawnienia umieszczania postów