Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: zaprzyjaźnią się kiedyś...?

vida
    Guest

zaprzyjaźnią się kiedyś...?

Samica lamparta od 2 m-cy ma nowego samca (wczesniej była z duzo młodszym i żyli w harmonii). Odkąd ma samca w mniej więcej tym samym wieku nie pzwala mu sie do siebie zbliżyć a każda jego próba kończy się ugryzieniem przez samicę w ogon. Poradźcie czy jest jaka kolwiek szansa że one sie polubią? Dodam jeszcze, że on jest o wiele silniejszy od niej a mimo tego ucieka i nie broni się przed jej atakami. Bardzo bym chciała żeby samica miała młode ale na dzień dzisiejszy wydaje się to niemożliwe!

Trunks
    Guest

Re: zaprzyjaźnią się kiedyś...?

matko, jak gryzie w ogon to wyciagaj go z terra, chyba że chcesz miec geka bez ogona, samiec jest przestraszony wiec z łatwością może go odrzucić, sa nikłe szanse że sie pogodzą

koksik
    Guest

trunks, samiec nie odzuci ogona jak gedzie go podgryzala samica, moze dlatego ona jest taka ostra w stosunku do samca bo nie ma ochoty na bara bara, ale ogona nie odzuci, u mnie jest na odwrot samiec podgryza samice i nic sie nie dzieje, wg. mnie mozesz je razem zostawic, przyzwyczaja sie do siebie, ale rob jak chcesz, zeby potem nie bylo na mnie
    Pozdrawiam i zycze duuuuuuuuuzo mlodych

vida
    Guest

Już teraz go nie gryzie-ranki na ogonie sie zagoiły po 2 wylinkach. Jeżeli go wyme zterki to jaki sens trzymać parkę?
    Dzieki za odp.

vida
    Guest

Dzięki na taka odpowiedź liczyłam, a Trunksowi odpowiedziłam,że ranki się zagoiły ona juz nie jest taka zawzięta ale nigdy nie zdarz się żeby leżały obok siebie-są zawsze w przeciwległych miejscach terry. Moze faktycznie nie ma ochoty?(czasami tak bywa z kobietami)
    Dzieki za odp.

Trunks
    Guest

łe jak juz jest ok to si, wydaje mi sie że jak juz sie nie gryzą to powoli sie przyzwyczajaja i powinnenes liczyc na młode...jaka jest różnica wielkości między nimi???

vida
    Guest

Jest niewielka różnica samiec jest większy o ok.1 cm.
    Acha-a ja jestem kobietą

iglik
    Guest

Powiem ci tak Samica byla tam wczesniej a samiec doszedl i ona chce pokazac ze to jej teran i ona tu zadzi a on jej nie atakuje do wie ze nie ma innego wyboru jak tylko prosi zycze szescia napewo sie polubia

vida
    Guest

Powiem ci ze juz jest lepiej!Nawtem pozwala mu juz włożyć pyszczek do swojej jamy-to sukces!
    Dzięki-vida

koksik
    Guest

violetta jedno mnie zastanawia, napisalas ze masz geko od 4 lat a w profilu napisalas ze jestes w terrarystyce od 2001r czyli dwa lata, chyba cos krecisz, czekam na wyjasnienia

Uprawnienia umieszczania postów