-
zaprzyjaźnią się kiedyś...?
Samica lamparta od 2 m-cy ma nowego samca (wczesniej była z duzo młodszym i żyli w harmonii). Odkąd ma samca w mniej więcej tym samym wieku nie pzwala mu sie do siebie zbliżyć a każda jego próba kończy się ugryzieniem przez samicę w ogon. Poradźcie czy jest jaka kolwiek szansa że one sie polubią? Dodam jeszcze, że on jest o wiele silniejszy od niej a mimo tego ucieka i nie broni się przed jej atakami. Bardzo bym chciała żeby samica miała młode ale na dzień dzisiejszy wydaje się to niemożliwe!
-
Re: zaprzyjaźnią się kiedyś...?
matko, jak gryzie w ogon to wyciagaj go z terra, chyba że chcesz miec geka bez ogona, samiec jest przestraszony wiec z łatwością może go odrzucić, sa nikłe szanse że sie pogodzą
-
trunks, samiec nie odzuci ogona jak gedzie go podgryzala samica, moze dlatego ona jest taka ostra w stosunku do samca bo nie ma ochoty na bara bara, ale ogona nie odzuci, u mnie jest na odwrot samiec podgryza samice i nic sie nie dzieje, wg. mnie mozesz je razem zostawic, przyzwyczaja sie do siebie, ale rob jak chcesz, zeby potem nie bylo na mnie
Pozdrawiam i zycze duuuuuuuuuzo mlodych
-
Już teraz go nie gryzie-ranki na ogonie sie zagoiły po 2 wylinkach. Jeżeli go wyme zterki to jaki sens trzymać parkę?
Dzieki za odp.
-
-
łe jak juz jest ok to si, wydaje mi sie że jak juz sie nie gryzą to powoli sie przyzwyczajaja i powinnenes liczyc na młode...jaka jest różnica wielkości między nimi???
-
Jest niewielka różnica samiec jest większy o ok.1 cm.
Acha-a ja jestem kobietą
-
Powiem ci tak Samica byla tam wczesniej a samiec doszedl i ona chce pokazac ze to jej teran i ona tu zadzi a on jej nie atakuje do wie ze nie ma innego wyboru jak tylko prosi zycze szescia napewo sie polubia
-
Powiem ci ze juz jest lepiej!Nawtem pozwala mu juz włożyć pyszczek do swojej jamy-to sukces!
Dzięki-vida
-
violetta jedno mnie zastanawia, napisalas ze masz geko od 4 lat a w profilu napisalas ze jestes w terrarystyce od 2001r czyli dwa lata, chyba cos krecisz, czekam na wyjasnienia
Uprawnienia umieszczania postów