Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: zjadanie włokna kokosowego

Mieszany widok

jey
    Guest

zjadanie włokna kokosowego

kurde przed chwila zauwazylem jak moj gekonek poluje na wlokno kokosowe niewiem czy jest slepy ale wyginal sie obserwowal jak zwykle i rzucil sie na wlokno kokosowe jak otworzylem drzwiczki uciekl i schowal sie w kryjowce zapychajac sie pewnie zmartwilem sie czy cos moze mu sie stac? chetnie wymienil bym to wlokno na kostke ale nigdzie w opolu nie moge znalezc a wszedzie w sklepach zoologicznych mowia zeby tylko wlokno miec kurde geko znowu poluje na wlokno

Hari
    Guest

Re: zjadanie włokna kokosowego

Moze nie zauwazyles jakiegos swierszcza. Nic mu nie będize. Dobrym wyjsciem jest połozenie na włokno warstwy jakiegoś kruszywa (żwiru, grysu itp.) Samo włokno pyli, a do tego jest strasznie miękkim podłozem.

jey
    Guest

swierszcza napewno nie zjadl widzialem jak zlapal w pyszczek samo wlokno kokosowe dalem mu szybko jesc zjadl 3 swierszcze i spi martwi mnie jeszcze jedno od 2 tygodni nic nie pije to normalne?

Hari
    Guest

Jezeli sie martwiesz tym wloknem to mozes zpodniesc np. o 2st temp. i poczekac do wyproznienia.
    Mogl podejsc do miseczki i sie napic kiedy spales

Trunks
    Guest

może poluje na włókna o sie ryszyło a gekony reaguja na ruch, martwego świerszcza nie zje, prawda musi sie ruszać

FRED17
    Guest

wiesz jey z tego co napisałeś twój gekon poprostu chciał jeśc i może już zaczoł sobie wyobrażać że włukno to świerszcz!
    powinienłeś puścić pare świerszczy do terra będzie się interesował nimi a nie włuknem ,a co do picia to spryskaj gkona letnią wodą to zliże sobie z pyszczka wode!Ale najprawdopodobnie gekon pił jak niewidziałeś

ziu
    Guest

Nie chce Cie straszyć ale moj malutki gekon tez tak polowal!! widziałem jak raz tak robił pod moja obecnościa było to w 2 dzień jak go miałem potem zaczęły sie problemy nic nie jadł myślałem ze to przez wylinke którą przeszedł dalej nie jadł i padl (( więc uważaj i sprawdz czy interesuje sie swiersczami jeżeli tak to raczej nic mu nie jest !! wybierze lepiej mniejsze kawałki włókna.

Pozdrawiam

jey
    Guest

przestraszylem sie bede musial wymienic te wlokno na kostke masakra te geki to kamikadze moze one specjalnie chca popelnic samobojstwo np z nudow bo moj ciagle tylko lezy i mruzy oczy jak sie sciemnia to zlazi w dol i czeka w kacie az mu podam swierszcza zero ochoty do zycia ale wcale mu ie nie dziwie mi sie tez nic nie chce :P

jey
    Guest

kurde nie zrobil dzisiaj kupy i jest grubiutki zjadl wczoraj 3 swierszcze a dzisiaj 2 cholera co ja zrobie jak sie zapcha a tak sie staralem zeby mial jak najlepiej ;(

FRED17
    Guest

Jerzeli dzisiaj niezrobi kupy idz do weta lepiej wcześniej niż zapuźno

Uprawnienia umieszczania postów