-
Czy to wystarczy?
Czesc. Uszykowalem terrarium dla gekona (jutro odbieram ze sklepu). Mam tak :
- piasek jako podloze (ze sklepu zoologicznego)
- kamyczki
- korzen
- kryjowke
- roslinke
- kamien grzewczy
- zwykla zarowke z odblysnikiem
Czy to wystarczy. A i czy jezeli mam kamien grzewczy potrzebna jest jeszcze zarowka lub na odwrot?
A i scianny terrarium obklejone sa korkiem.
-
Re: Czy to wystarczy?
Wypiernicz ten piasek i to szybko!!!!
-
Jeśli nie wiesz dlaczego polecam Ci wywalic piasek to chociaz sie pofatyguj i FAQ przeczytaj, lbo wczesniejsze posty!!!
-
Jako podłoże nie może być piasek !!! Najlepiej żwirek albo włókno kokosowe.
Kamyczki ,korzeń i kryjówka się przydadzą (choć tych kryjówek mogłeś zrobić więcej).
A reszta jest spox napisz tylko jakie jeszcze ma wymiary terra
Życze miłej hodowli
-
wymiary to 80 na 40 na 30. dzisiaj jade i zmienie podloze. kryjowki mam 2
-
Gekon lamparci jest zwierzęciem które za dnia przebywa raczej w kryjówkach więc kamień grzewczy w jego przypadku jest raczej bez sensu. Bardziej przydaje się tu kabel albo mata(chociaż cholernie droga), aha i zanim kupisz geka ustaw terrarium powłączaj całą elekpśtrykę i sprawdż jakie tam tenperatury panują(przy podłożu i powietrza) no i wilgotność.
-
Mnie sie wydaje..........ze kamień i żarówka to troche za mało zeby uzyskać odpowiednią temp. w takim terra - a gekony lubią ciepełko !!!
-
Na moim termometrze temperatura wskazuje ok. 31 stopni.
-
czesc
Przemo68 to zależy, kto ma jaką temp. w domu - ja mam terra 70/60/40 i mam tylko żarówke 60 a latem wogóle lub 15 i temp. siega 30-33*C :]
-
po co ten faq byl pisany ;'-(
Kamienie grzewcze, nie wiem jak obecne, ale kiedys mowilo sie ze raczej nie są polecane zadnym gadom, bo sie latwo przegrzewaja i parzą.
ja u swoich gekow nie mam zadnego ogrzewania, ale fakt ze maja w pokoju temp kolo 27st
Uprawnienia umieszczania postów