-
jedzenie
powiedzcie czym żywicie swoje lamparty. Mój chętnie je larwy mączniaka natomiast za świerszczami nie bardzo; tak od niechcenia. Swierszcze ganiają po terrarium jakby nic. Gekon oczywiście jest zainteresowany ale niespecjalnie chce mu sie za nimi uganiać. Napiszcie co jeszcze można mu podawać.
Pozdrawiam
-
Re: jedzenie
nie wolno podawac za duzo macznika, poniewaz jest za tlusty i niewartosciowy - tzn gekon sie odtluszcza, a w dodtaku moze sie 'zaphcac' co czesto powoduje smierc zwierzaka w meczarniach
-
Odstaw te mączniaki. Jak zgłodnieje to zacznie gonić świerszcze
-
no dokładnie, ja w mojej karierze terrarystycznej ani razu nie dałem mączników, a świerszcze musi jeść, to jego podstawowy pokarm, można dawać jeszcze karaczany
-
patyczaki sa mniej ruchliwe a moja godzilla je bardzo lubi . sproboj!!
-
Glownie swierszcze - rozne gatunki. Nie omieszkam podac tez mlodego karaczana. Czasami jak mam deficyt to i zoophobasami skarmiam. Staram sie dawac swiezo wyliniale, chociaz nie zauwazylem problemow z trawieniem wiekszej ilosci chityny.
-
a pinką można karmić?? jak często trzeba daćświersza takiego domowego zeby pajak byl zawsze w dobrej kondycji??
-
....yyy....pająk???? My to o gekonie lamparciem rozmawiamy, chyba Ci sie działy pomieszaly. ;P
-
hmm sorki nie pajak tylko gekon ale gafa
-
Pinką nie mozna karmic. Po pierwsze nic w niej nie ma odzywczego. Po drugie, moze uszkodzic gekona od wnętrza.
Jak czesto karmic? Codziennie dajesz kilka swierszczy. Nawet nie wyobrazasz sobie ile taka kielbasa potrafi zezrec. Mozesz tez napchac go do oporu i przez nastepny dzien lub dwa dawac 1 na dobe. Jak w zyciu. Raz sie uda polownaie, a raz nie :> Sam wyczuejsz ile Twoj gekon je i jak go karmic. Obserwuj ogon
Uprawnienia umieszczania postów