Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: WAZNE PYTANIA!!!

Wojciech
    Guest

Re: WARZNE PYTANIA!!!

wpusc ja jezeli bedzie sie dzialo cos zlego to je rozdziel poczekaj az samiczka podrosnie i dopiero wtedy ja daj do stefana a jezeli bedzie spokuj w terra to zostaw ja i bedzie git

pozdrawiam

manter
    Guest

witam ja mialem samca ok 15miesiecy i kupilem samiczke ok 10 miesiecy wposcilem i samiec zaatakowal samiczke i rozdzielilem je! ale po 2 godzina juz bylo wszystko w porzadku siedzialy pod jednym kokosem i sie zaprzyjaznily!
    pozdrawiam

koksik
    Guest

Manter co do tego co piszesz to jestem prawie pewien ze twoj smiec jej nie zaatakowal tylko chcial ja bzyknac u mnie bylo tak samo mialem samiczke ok pol roku potem wpuscilem samca i od razu ja bzykna
    Trunks a co do twojego problemu to jezeli samiec jest juz dorosly a samiczka mloda to nie radze ich laczyc, poniewaz jezeli samiec ja wykozysta i samiczka zajdzie w ciaze to moze zdechnac przy porodzie, ja mam dorosle dwie samiczki i samca i trzymam je razem i mam jeszcze dwie samiczki high yellow ktore sa jeszcze mlode maja ok 17 cm i trzymam je zdala od samca juz ok 3 miesiecy, mam nadzieje ze jakos sie jasno wyrazilem

Trunks
    Guest

ale zrobił jej coś?

(zapytałem dr. Zajączkowskiego o pomoc, zobaczymy co mi doradzi)

koksik
    Guest

kurce jaka szybka reakcja chodzi ci o to czy ten samiec ktorego wpuscilem do samicy jej cos zrobil?? jesli o to ci chodzi to powiem tak: zrbil jej cos, jajka(tnz. zaszla w ciaze

Trunks
    Guest

Re: WAZNE PYTANIA!!!

koksik moje pytanie dotyczyło wypowiedzi mantera, szybciej o kilka sekund napisaleś swojego posta i sie zlały :P

czyli z tego co mówicie istnieje prawdopodobieństwo że ją zaatakuje, ale czytałem w jakims opisie że to sie zdaża bardzo żadko, a czy samiec nie pozna że to samica bo zapachu i ubarwieniu?

manter
    Guest

hehe u mnie samiec to samo zrobil!! tylko ze z jajeczka nic nie wyszlo:-(((

manter
    Guest

o to sie nie martw maja swoje sposoby na rozróznianie sie!! a u mnie to nic nie zrobil tz nie skaleczyl jej!

Bekkon
    Guest

jak wpusilam samca do mojej samiczki, to najpierw sie pogryzly, samiczka nawet tego niedojde zrzucila z polki!!1 przez 3 dni byly na siebie obrazone, ale potem chyba doszly do porozumienia...chociaz klotnie malzenskie sie od czasu do czasu zdarzaja ))))

Trunks
    Guest

dobra, mam samiczke ale samca wyjąłem, niech przez pierwsze 2 h sie samiczka zapozna z terenem (jako tako) potem wrzuce Stefana...

Uprawnienia umieszczania postów