-
Re: FAQ GEKON LAMPARCI - ankieta :P
spox to faq blykawicznie wykonane
-
BARDZO DOBRY POMYSŁ!!!! JERONIMOOO...
-
Pomysł musze przyznać extra, tylko sie zastanawiam ile osob zanim zada pytanie przeczyta faq, mam nadzieje ze wszyscy
-
gratulacje :)
No Pepre, jestem pod wrażeniem
-
ej sorki czy ten FAQ jest już gotowy, można zobaczyć z necie bo tak piszecie jak by był a ja nie widze, jakis głupi jestem :|
-
jest juz na forum obok gekon lamparci
-
uaaaaaa, zrobilem wrazenie na meg.... uaaaa hurrra! :P
-
mam jeszcze mala propozycje zeby dodac tzw. "zakladki" w FAQ
czyli jesli chcemy komus walnac opowiedz na dane pytanie to nie piszemy przeczytaj FAQ tylko odrazu podajemi link do odpowiedniego pkt.
np.
http://terrarium.com.pl/forum/faq/gekonlamparci.php#4 (4. Czym karmić gekona?)
czyli cos pewnie bedzie w kodzie tak:
< a name="4" > 4. Czym karmić gekona? < /a> Najlepszym pokarmem, najłatwiej dostępnym są świerszcze. Są ruchliwe, nie za tłuste, w sam raz do codziennego karmienia. Dodatkowo co jakić czas można urozmaicić jego dietę mączniakami, czy drewnojadami, których jednak nie powinno się podawać na codzień (sugerujemy raz na tydzień a nawet i rzadziej) gdyż mogą sie okazać trudne do strawienia. Dodatkowo bardzo zdrowym suplementem w lato są łapane na polu wszelkiego rodzaju koniki polne, pająki, ćmy, motyle. Dobrym pożywieniem są również noworodki mysie, które nadają się dla podrośniętych gekonów. Nie podajemy ich jednak zbyt często gdyż są tuczące. Samicom w ciąży możemy je podawać częściej.
Nigdy, przenigdy nie powinno się podawać gekonowi larw much, tzw. białych robaków wędkarskich, lepiej aby gekon przegłodowal pare dni, niż ma jeść te potencjalnie niebezpieczne robaki, które są bardzo trudno strawne, bardzo tłuste, i mogą poważnie uszkodzić przewód pokarmowy.
Pozdro ;-)
-
niom
-
a taka mała sugestia żeby w opisie gatunku dac linka do FAQ
Uprawnienia umieszczania postów