Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Problem z gekonem lamparcim, pomocy!!!

Mariusz Sekściński
    Guest

Re: Problem z gekonem lamparcim, pomocy!!!

Ja swoje geki trzymam w terra w którym na dnie jest warstwa ok 6cm mielonego włókna kokosowego a na niej kolejna warstwa ok 3cm tym razem takiego rumoszu granitowego o średnicy od 3,5 do 5 cm. Gekon tego nie da rady tego zjeść, włókno zapewnia odpowiednią wilgotność na poziomie 50% zaś rumosz granitowy zapenia podłoże z klimatu pustynnego.

Dawid Grams (daniels)
    Guest

Ja mam tak samo mojemu też leci z pupy krew i ciągle to liże niemwiem co jest ??? Na dodatek nieche jeść i za dnia sie wygrzewa zamiast być w kryjówce ,a w nocy śpi. Niekumam tego ????

Dawid Grams (daniels)
    Guest

No i też mi zdechł (

Trunks
    Guest

ale co jest przyczyna że krew leci z odbytu?

eublepharis m.
    Guest

mysle ze Twojemu gekonowi wypadnie kloaka i bedzie mial male szanse na przezycie.Popieram pepre- trzymajcie lamparcie na czym tylko chcecie ,byle nie na piasku i zwize.Na poczatku swojej hodowli stracilem tak najcenniejsze egzemplarze.
    mysle tez ze nalezy odrzucic juz ten przesarzaly poglad o maczniakach.Maczniaki dobrze uprzednio nakarmiane ,podane w miseczce i obsypane preparatem witaminowym stawiam na pierwszym miejscu,przed swierszczami.Zreszta moje zdanie jest tu najmniej wazne, nalezy uczyc sie od najlepszych-w rozmowie z Ronem Tremprem dowiedzialem sie iz w swojej hodowli od 25 lat uzywa wylacznie,powtarzam w 100% maqczniakow.Stosowanie ich w stosunku 2/1 ze swierszczami uwazam za klucz do sukcesu.UWAGA- dotyczy to tylko gekonow lamparcich.

Dawid Grams (daniels)
    Guest

U mnie to było tak, moja samiczka zapchała sie piaskiem od środka. Inaczej zaczementowała sie od śrotka, co jeszcze ten piasek podrażnił jej busz w środku. I zaczoł sie wylew i ona kaputneła.
    ps: nietrzymajcie na pisasku pustynm geków bo sie zacementują najlepszy jest torf pamietajcie !

pepre
    Guest

wlasnie na stronie trempera widzialem ze na fotkach w miseczkach sa tylko maczniaki. zapewne dzieki temu jego geki juz po kilku miesiacach ważą ponad 40g, i są gotowe... hmmmm, niewspominajac juz o jego wspanialym "moose"

eublepharis m.
    Guest

no wlasnie, w tym roku ja tez tego probuje ale jeszcze zbyt wczesnie na wnioski

Piotr Szymański(piotrekszym)
    Guest

jest to przykład wypadnięcia kloaki(prosto mówiąc flaków z tyłka,za nic na świecie tego nie wykręcaj,lecz pomasuj akloaka sama wpadnie do środka)jeśli nie pomorze wal do weterynarza

Uprawnienia umieszczania postów